Streda24. apríl 2024, meniny má Juraj, zajtra Marek, Marko, Markus

Megaškandál ako z čias mečiarizmu! Viceprimátor sa pozrel za nové zrkadlo a oblial ho studený pot

Milan Roman Zobraziť galériu (4)
Milan Roman (Zdroj: FB / Milan Roman)

SKALICA - Nepríjemný nález! V Skalici sa dejú veci, ktoré akoby vypadli z kriminálnych 90-tych rokov. Viceprimátor mesta Roman Milan si totiž vo svojej kancelárii na mestskom úrade našiel odpočúvacie zariadenie.

Objavenie zariadenia bola náhoda. Do kancelárie si nechal priniesť zrkadlo, pričom nedávno za ním našiel zariadenie, ktoré podľa všetkého slúžilo na na odpočúvanie kancelárie. Ako tvrdí Roman, keďže je na pozícii viceprimátora iba dva mesiace, prekvapilo ho to. 

Niekoľko dní zvažoval, čo s tým robiť, radiť sa mal aj s právnou poradňou. „Keďže nemám čo skrývať, rozhodol som sa, že túto záležitosť zverejním a podám podnet na Okresnú prokuratúru. Ja naozaj nemám čo skrývať a chcem vydať jasný signál tým, ktorým vadí, že otváram staré kauzy na meste a riešim ich, že sa nenechám zastrašiť a budem v tomto procese pokračovať," povedal pre Topky.sk.

Megaškandál ako z čias
Zobraziť galériu (4)
 (Zdroj: FB / Milan Roman)

Megaškandál ako z čias
Zobraziť galériu (4)
 (Zdroj: FB / Milan Roman)

Nebojí sa a nenechá sa zastrašiť

Roman zároveň tvrdí, že na vyšetrovanie sú tu policajné orgány a on nechce robiť predčasné závery. „Predpokladám však, že išlo o ľudí, ktorí evidujú moju činnosť a citlivo vnímajú, že som otvoril staré kauzy mesta. Budem preto veľmi netrpezlivo čakať na závery vyšetrovania," vyjadril sa.

Podľa neho mohlo dôjsť k spáchaniu viacerých trestných činov, ako sú porušenie dôvernosti ústneho a iného prejavu osobnej povahy alebo neoprávnené nakladanie s osobnými údajmi. „Keďže nejde o profesionálne zariadenie, mohlo byť inštalované osobami z kriminálneho alebo mafiánskeho prostredia," povedal viceprimátor ešte na tlačovke.

Viceprimátor taktiež dodal, že sa nebojí a nenechá sa zastrašiť. „To, že idem správnou cestou a otváram témy, ktoré trápia rôzne záujmové skupinky a ktoré fungujú v našom meste, spôsobilo, že som našiel v mojej kancelárii odpočúvacie zariadenie," napísal Roman na Facebooku.

Milan Roman
Zobraziť galériu (4)
 (Zdroj: FB / Milan Roman)

Viac o téme: SkalicaMilan Roman
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu