Piatok19. apríl 2024, meniny má Jela, zajtra Marcel

Maiga prehovoril o dolapení najhľadanejšieho Slováka v Afrike! Život na úteku a pasca Interpolu

Ľuboš Kosík a Ibrahim Maiga Zobraziť galériu (2)
Ľuboš Kosík a Ibrahim Maiga (Zdroj: TASR / František Iván, MV SR)

BRATISLAVA - Osudným sa mu stalo cvičenie. Bývalý príslušník SIS Ľuboš Kosík, ktorý po úteku zo Slovenska skončil vo väzení v africkom Mali, doplatil na svoju neopatrnosť. Detaily o jeho zadržaní Interpolom prezradil spevák a zabávač Ibrahim Maiga, ktorý má byť jeho dlhoročným priateľom.

Ako sa Maiga vyjadril v rozhovore pre sme.sk, s Kosíkom sa pozná cez exmanželku Jozefa Majského a bývalú poslankyňu Dianu Dubovskú (SOP, HZDS) a priateľmi sú už roky. Bývalému SIS-károvi pomáhal aj po tom, čo sa dozvedel, že utiekol do Mali, kde mu pomohol zohnať byt na prenájom.

Prvý kontakt vo fitku

Maiga vysvetľuje, že príbeh zatknutia Kosíka sa začal vo fitku v Mali, kde spolu chodievali cvičiť - vraj aby nesedel iba doma. „Vo fitku sa zoznámil so ženou veľvyslanca USA. Všimla si, aký je výborný športovec a ovláda cviky. Tak ho poprosila, či by nepomohol jej manželovi, ktorý mal problémy s chrbtom. Povedal som Kosíkovi, že to nie je zlý nápad," povedal v rozhovore o ponuke, na ktorú vraj muž, na ktorého bol vypísaný medzinárodný zatykač, pristúpil.

Návšteva veľvyslanca sa ukázala ako zlomová. Dvojica totiž musela nahlásiť svoje mená. „Bol to jeho problém, on je zodpovedný za seba. Ja som ho len sprevádzal,“ bránil sa Maiga. Na druhý deň po návšteve mu zavolal veľvyslanec, že dohodu ruší kvôli množstvu práce.

Ľuboš Kosík
Zobraziť galériu (2)
 (Zdroj: TASR)

Ľuboš Kosík - Foto: TASR - MV SR

Pasca Interpolu

Cez Maigu bolo následne sprostredkované stretnutie medzi Kosíkom a niekoľkými ľuďmi, ktorí mali údajný záujem o to, aby ich trénoval. Na stretnutie šiel následne Maiga spolu s ním, aby mu prekladal. Ihneď po príchode si ho však odviedol muž v civile, ktorý sa mu priznal, že sú tu kvôli Kosíkovi.

Prísť si po neho mali asi desiati ozbrojení muži. „Boli to ľudia z Interpolu, ktorí mu nastavili takú pascu. Ten pán ma poprosil, aby som išiel za Kosíkom a vysvetlil mu situáciu. Povedal, že nechcú nijaký rozruch, strieľanie ani nič podobné. Len nech Kosík pokojne ide s nimi na policajnú stanicu," vysvetlil Maiga, ktorý šiel s Kosíkom, aby mu prekladal aj na polícii.

Keď je vo svojej rodnej krajine, Kosíka vraj navštevuje vo väzení aj naďalej. Tvrdí zároveň, že bývalý SIS-kár už nikomu neverí a podozrieval aj Maigu. Naposledy za ním bol pred týždňom. „Tie podmienky sú ťažké, ale zatiaľ to zvláda, je to tvrdý chlapík,“ povedal pre sme.sk.

Viac o téme: Ľuboš KosíkIbrahim Maiga
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu