Štvrtok28. marec 2024, meniny má Soňa, zajtra Miroslav

Bývalý príslušník SIS Kosík potvrdil, že je na slobode: Som na bezpečnom mieste

Ľuboš Kosík
Ľuboš Kosík (Zdroj: TASR)

BRATISLAVA - Bývalý príslušník SIS Ľuboš Kosík potvrdil, že ho v Mali prepustili z väzenia.

Vo videorozhovore, ktorý denník zverejnil, uviedol, že slová slovenskej polície a ministerky vnútra Denisy Sakovej, že je ešte stále vo väzení, sú zavádzajúce a klamlivé. "Miestne úrady a miestny súd som žiadal o uvoľnenie z väznice a prepustenie na slobodu. Tieto úrady zobrali do úvahy moju žiadosť," uviedol pre denník SME.

Kosík je podľa vlastných slov dôležitý svedok v kauzách tajnej služby SIS a slovenská polícia podľa neho tlačila na to, aby bol vo väzbe v Mali čo najdlhšie. Zdôraznil, že väzenie prežil len vďaka svojim povahovým vlastnostiam. "Momentálne som na bezpečnom mieste, miestne úrady mi dali povolenie k pobytu," povedal s tým, že v Mali sa môže voľne pohybovať a takisto pracovať.

"Žiadam momentálne miestne úrady aj o pomoc pri svojom pracovnom zaradení," uviedol. Takisto chce podľa vlastných slov s pomocou právnika komunikovať s justíciou, aby informácie o kauzách nejakým spôsobom dopravil slovenskej generálnej prokuratúre. "Doteraz nikto nemal záujem o tieto informácie a neprišiel si po ne," dodal.

Viac o téme: PrepustenieMaliĽuboš Kosík
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu