Piatok19. apríl 2024, meniny má Jela, zajtra Marcel

Nový prieskum ukázal jasne: Voľby by vyhral Smer-SD, Kotleba by predbehol stranu Matoviča

Robert Fico Zobraziť galériu (2)
Robert Fico (Zdroj: Foto: SITA/Viktor Zamborský)

BRATISLAVA - Ak by sa parlamentné voľby konali v polovici júla, so ziskom 25,8 percenta hlasov by v nich zvíťazila strana Smer-SD. Vyplýva to z telefonického prieskumu verejnej mienky agentúry AKO, ktorý sa uskutočnil od 14. do 19. júla na vzorke 1000 respondentov.

Na druhej priečke by skončila SaS (16 percent) a na tretej SNS (10,4 percenta). Do parlamentu by sa dostala aj ĽSNS (10,3 percenta), ktorá oproti poslednému prieskumu predbehla OĽaNO-NOVA (9,2 percenta). Ďalej nasledujú Sme rodina (8,6 percenta), Most-Híd (7,6 percenta) a KDH (6,8 percenta).

Takýto volebný zisk by znamenal, že Smer-SD by v NR SR obsadil 41 mandátov, SaS 25, SNS 17, ĽSNS 16, OĽaNO-NOVA 14, Sme rodina 14, Most-Híd 12 a KDH 11. Súčasná vládna koalícia Smer-SD, SNS a Most-Híd by tak so 70 kreslami nemala väčšinu. Pred bránami parlamentu by podľa prieskumu zostali SMK (3,1 percenta), #Sieť (1,7 percenta) a Strana zelených Slovenska (0,3 percenta), Šanca (0,1 percenta) a KSS (0,1 percenta).

Otázka v prieskume znela: "Pred nedávnom sa konali voľby do NR SR. Keby boli voľby teraz, ktorú stranu alebo hnutie by ste volili? Budem vám strany čítať v náhodnom poradí". Okrem tých, ktorí svoju preferenciu povedali, 11,5 percenta respondentov deklarovalo, že by určite nešlo voliť, 16,4 percenta nevedelo, koho by teraz volili, a 1,2 percenta odmietlo prezradiť, koho by volili.

Nový prieskum ukázal jasne:
Zobraziť galériu (2)
 (Zdroj: ako)

Viac o téme: PrieskumRobert FicoMarian KotlebaAKO
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu