Piatok19. apríl 2024, meniny má Jela, zajtra Marcel

Tajná dohoda Bruselu so Slovenskom, píše významný web: Migranti za jadro EÚ, Fico to popiera

Robert Fico a Jean-Claude Juncker
Robert Fico a Jean-Claude Juncker (Zdroj: TASR/Úrad vlády SR)

BRATISLAVA - Roberta Fico tvrdí, že v súvislosti s prijímaním utečencov v tom má jasno. Prestížny portál Politico však po stretnutí premiéra a šéfa Európskej komisie Jeana-Clauda Junckera tvrdí niečo iné - chystá sa vraj tajná dohoda Bruselu a Slovenska. Aká je naozaj pravda?

Portál pripomína, že Robert Fico v tábore európskych sociálnych demokratov nie je populárny kvôli svojej tvrdej rétorike o utečencoch. Slovensko je ale podľa webu zároveň v súčasnosti jedinou krajinou Vyšegrádskej štvorky, ktorá nečelí právnym krokom zo strany Bruselu kvôli odmietnutiu prijatia žiadateľov o azyl.

Fico je vraj to posledné, čo Junckerovi ostalo v krajinách V4. Zatiaľ čo Slovensko podľa Politica zvládlo predsedníctvo v EÚ zrelým spôsobom, Poľsko a Maďarsko sa vychyľujú z únie a Česko je vo volebnom móde, pričom najväčšiu šancu na víťazstvo má euroskeptický liberál Andrej Babiš.

Dohoda medzi Bruselom a Ficom?

Ako uvádza portál, preto mala vzniknúť dohoda medzi Európskou úniou a „problémovým dieťaťom" Ficom. „Fico súhlasí s kompromisom o migrácii a EÚ z neho urobí jej hlavného muža v strednej Európe," tvrdí s odvolaním sa na svoje zdroje a dodáva, že takáto podpora by sa vzhľadom na súčasnú situáciu na Slovensku hodila. Premiér čelí fašistom v parlamente a neustálemu tlaku zo strany opozície kvôli kauze Bašternák.

Úrad vlády však tieto informácie razantne popiera a tvrdí, že postoj premiéra ku kvótam sa meniť nebude. „Politico šíri dezinformácie. Premiér sa aj na tlačovej besede po rokovaní jasne vyjadril, že názor na kvóty nikdy nezmeníme," reagovala hovorkyňa premiéra Beatrice Szaboová.

Viac o téme: Robert FicoSmer-SD
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu