Piatok26. apríl 2024, meniny má Jaroslava, zajtra Jaroslav

VIDEO Mečiar prvýkrát na verejnosti po zrušení amnestií: Netrepte, kričal roztrasený v rádiu

Vladimír Mečiar a Braňo Dobšinský Zobraziť galériu (3)
Vladimír Mečiar a Braňo Dobšinský (Zdroj: rtvs.sk)

BRATISLAVA - Nervózny Vladimír Mečiar a moderátor, ktorý mu toho nechcel veľa dovoliť. Mečiarove amnestie boli v sobotu opäť v kurze - pozornosť Slovákov sa obrátila na RTVS, keď Mečiar diskutoval na tému kontroverzných amnestií.

Celá debata sa niesla vo výrazne konfrontačnom duchu, kde si jej obaja aktéri často skákali do reči. Moderátor Braňo Dobšinský viackrát čelil slovnému ataku Mečiara, ktorý mu povedal, aby netrepal a na vyjadrenie moderátora, že amnestiami zabránil vyšetrovaniu kauzy únosu Michala Kováča mladšieho, mu odpovedal, nech už nerozpráva hlúposti. Dobšinský zas Mečiarovi pripomenul, že nejde o samorozhovor a viackrát prerušil hroziaci monológ.

„Ak konáš v súlade so zákonom, nemôžeš byť postihovaný," tvrdil Mečiar o svojom konaní a dodal, že rozhodne nemá strach. Na margo tlaku na zrušenie amnestií politikmi uviedol, že štvorica Kiska, Fico, Danko a Bugár spustila „božie mlyny a tie si ich nájdu“„Zakvitla blbosť v tomto prípade vo všetkých troch inštitúciách. Bude ešte zábava," dodal Mečiar. 

Mečiar v RTVS

Ako tvrdí, v tomto prípade sa mýlia všetci - parlament aj Ústavný súd SR a amnesti sú naďalej platné. „Amnestie neboli zrušené, amnestie sú naďalej platné,“ povedal a na pripomienku moderátora, že boli zrušené, iba odpovedal, že neboli. 

Typický Mečiarov ťah

Ako sa pre RTVS vyjadril komentátor Marián Leško, ide o typický Mečiarov ťah - keď je v úzkych, prichádza vraj s tézou, ktorá to mala celé postaviť naopak.

„Ja si myslím, že ani on sám tomu neverí, pretože niekoľkokrát sa pokúšal to vrátiť do hry, že amnestie nie sú zrušené ale ja by som rád videl, stretol na Slovenku ďalšieho človeka, ktorý si myslí to isté čo on," hovorí Leško.

Stretnutie s Lexom

V relácií zaznela nahrávka rozhovoru vtedajšieho šéfa SIS Ivana Lexu s bývalým ministrom vnútra Ľudovítom Hudekom o možnom ovplyvňovaní vyšetrovania únosu Michala Kováča ml. Podľa Mečiara je táto nahrávka účelovo zostrihaná a vylúčil akékoľvek ovplyvňovanie.


Prečítajte si viac: Nervózny Mečiar o amnestiách: Toto je štvorica, ktorá to začala, bude ešte horúco!


Mečiar tvrdí, že sa s Lexom v deň únosu s Lexom nestretol, ako však tvrdí Leško, to vraj nie je pravda. „Skutočnosť bola taká, a to potvrdili dve úradníčky z Úradu vlády, že Ivan Lexa prišiel, povedal ´´povedzte predsedovi vlády, že som tu´´, Na čo predseda vlády vyšiel a spolu odišli do nejakej miestnosti, kde boli sami dvaja trištvrte hodiny," povedal komentátor.

Reláciu sledoval aj opozičný poslanec Ondrej Dostál (SaS). „Je úplne jedno ako často sa stretával a na ako dlho sa stretával s Ivanom Lexom. Dôležité je, že či vedel alebo nevedel o tom, že tajná služba pripravuje a realizuje únos prezidentovho syna. Ja som presvedčený, že o tom nemohol nevedieť," povedal pre RTVS. 

Vladimír Mečiar
Zobraziť galériu (3)
 (Zdroj: rtvs.sk)

Mufti sa už čertí

Na sociálnej sieti zároveň napísal, že asi nikto nečaká, že by sa Mečiar zmenil: „Úplne by stačilo, aby si súdy urobili svoju robotu," dodal šéf OKS. Svoj názor vyjadril aj Dostálov kolega Martin Poliačik, ktorý pochválil moderátora. „Muftí už sa čertí. Braňo Dobšinský zatiaľ nepúšťa žiadne prázdne sóla. Moc dobre.“

Šéf Most-Híd Béla Bugár tvrdí, že Mečiar nič nepochopil a v ničom sa nezmenil. „Som rád, že zrušením amnestií sme za mečiarizmom dali aj poslednú symbolickú bodku. Pravdu teraz môže dokazovať na súde, nie ďalším šírením bludov v médiách," napísal koaličný politik na Facebooku.

Psychopat, odkazuje Mečiarovi Pčolinský

Mečiara počúval aj poslanec za stranu Sme rodina Peter Pčolinský. Tvrdými slovami neśetril - bývalého premiéra nazval psychopatom, ktorý si myslí, že je obeťou. „Tento hajzel mal dávno sedieť v base a mal mu byt zabaveny cely majetok! Klame v každej druhej vete. Snáď sa dožijeme zadosťučinenia, že si svoji starobu dožije medzi kamošmi v Leopoldove," uviedol na Facebooku.

Nezaradený poslanec Miroslav Beblavý poňal celú situáciu svojsky, „Kým celý môj Facebook počúval Mečiara, zobral som manželku na obed. Nekrofilný masochista totiž nie som :)," glosoval na sociálnej sieti.

VIDEO Mečiar prvýkrát na
Zobraziť galériu (3)
 (Zdroj: Jan Zemiar)

Viac o téme: Vladimír MečiarRTVSMečiarove amnestie
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu