Piatok26. apríl 2024, meniny má Jaroslava, zajtra Jaroslav

Marosz kritizuje prokurátora Kováčika: Za posledných osem rokov nepodal ani jednu obžalobu

Ján Marosz
Ján Marosz (Zdroj: SITA)

BRATISLAVA - Ústavnoprávny výbor Národnej rady SR by sa mal pozrieť na činnosť špeciálneho prokurátora Dušana Kováčika. Myslí si to hnutie OĽaNO-NOVA, ktoré mieni rokovanie výboru iniciovať. Má sľúbené podpisy piatich opozičných poslancov. Zároveň sa domnieva, že by Kováčik mal z funkcie špeciálneho prokurátora odstúpiť.

"Špeciálny prokurátor Dušan Kováčik vo svojej funkcii za posledných osem rokov nepodal v 61 prípadoch ani jednu obžalobu. Spomeňme kauzy Gorila, Hlas podobný Ficovi alebo Bašternák. Vo všetkých ide o podozrenia zo spáchania korupcie a závažnej protispoločenskej činnosti vrcholnými predstaviteľmi štátu," uviedol člen výboru Ján Marosz (OĽaNO-NOVA).

Je preto podľa neho nevyhnutné, aby poslanci ústavnoprávneho výboru skontrolovali Kováčikovu činnosť. "Aby sa verejnosť mala možnosť presvedčiť, či špeciálny prokurátor vykonáva svoju funkciu zodpovedne, nestranne a spravodlivo," doplnil poslanec. O Kováčikovom pôsobení písal Denník N. Podľa OĽaNO-NOVA by mal špeciálny prokurátor na základe zverejnených informácií odstúpiť zo svojej funkcie.

Viac o téme: Dušan KováčikOĽaNO-NOVA
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu