Sobota20. apríl 2024, meniny má Marcel, zajtra Ervín

Zvolili nového šéfa výboru na kontrolu činnosti SIS: TENTO poslanec nahradil Lipšica

Daniel Lipšic Zobraziť galériu (2)
Daniel Lipšic (Zdroj: SITA/Marek Mrviš)

BRATISLAVA - Novým predsedom Osobitného kontrolného výboru NR SR na kontrolu činnosti Slovenskej informačnej služby sa stal poslanec Gábor Grendel z klubu OĽaNO-NOVA. V tajnej voľbe ho zvolili poslanci v závere druhého rokovacieho dňa 10. schôdze NRSR.

Grendel nahradil vo funkcii Daniela Lipšica, ktorý sa vzdal poslaneckého mandátu. Z parlamentu odišiel po nehode, pri ktorej zrazil chodca a ten následne zomrel. Poslanci sa do lavíc vrátia až v piatok 14. októbra. Vo štvrtok 13. októbra schôdza nebude. Dôvodom je štátny pohreb prvého prezidenta SR Michala Kováča, ktorý zomrel v stredu (5.10.) vo veku 86 rokov v Nemocnici svätého Michala v Bratislave na zlyhanie srdca. Vo štvrtok bude v súvislosti s jeho úmrtím od 08.00 do 17.00 h štátny smútok.

V piatok budú poslanci rokovať o ďalších bodoch programu. Dnešku dominovali návrhy ministra financií Petra Kažimíra, viaceré z nich súvisia s budúcoročným štátnym rozpočtom. Snemovňa sa dohodla, že v piatok hlasovať nebude a rokovací deň predĺži do večera, keďže vo štvrtok schôdza nie je.

Viac o téme: Gábor Grendel
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu