Štvrtok18. apríl 2024, meniny má Valér, zajtra Jela

Politológ reaguje na odchod poslancov zo #Siete: Výhodné pre nich aj pre Bugára

Ján Baránek
Ján Baránek (Zdroj: glob.sk)

BRATISLAVA – Odchod poslancov Národnej rady SR Andreja Hrnčiara, Martina Fedora, Kataríny Cséfalvayovej, Igora Janckulíka a Eduarda Adamčíka zo strany #Sieť a rokovanie o spolupráci s Mostom-Híd je výhodný politický ťah pre nich i pre stranu Bélu Bugára. Uviedol to politológ Ján Baránek s tým, že tento krok je prospešný i pre vládnu koalíciu, no fatálny pre stranu #Sieť.

"Mňa to neprekvapuje, nasvedčovali tomu aj problémy na sneme #Siete. Pre túto koalíciu je to momentálne výhodné, lebo jej odpadajú prípadné problémy v koaličnej rade," povedal Baránek. #Sieť týmto pádom považuje za mŕtvu. Odchod pätice vzbúrencov vníma z ich strany ako logický krok, ktorý môže napokon posilniť Most-Híd.

"Pokiaľ ich prijmú, bude otázne, či si nezačne Most-Híd nárokovať na ministerstvo dopravy," podotkol politológ. Rezort dopravy v súčasnosti vedie nový predseda #Siete Roman Brecely. Podľa politológa Michala Horského Brecely avizoval, že sa usiluje o istý spôsob dohody vo vnútri strany. "Odchod týchto poslancov zo snemu však už jasne preukázal, že o takéto dohody nestoja," skonštatoval Horský.

Ako podotkol, Most-Híd už aj v minulosti obohatil svoje rady o politikov, ktorí opustili iné strany. "V záujme pevnosti vládnej koalície a v záujme strany Most-Híd je tento krok logický. Vládnu koalíciu to upevňuje. #Sieť má iné starosti a odchod svojich poslancov zrejme oželie," uviedol politológ s tým, že táto strana už voľbou nového predsedu jasne preukázala, že preferuje splácanie dlhov pred svojim oživením. Andrej Hrnčiar, Martin Fedor, Katarína Cséfalvayová, Igor Janckulík a Eduard Adamčík svoj odchod zo #Siete zdôvodňujú dlhodobou nespokojnosťou s fungovaním strany.

Viac o téme: Ján Baránek
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu