Pondelok29. apríl 2024, meniny má Leo, Lea, zajtra Anastázia

Poslanec Fedor prekypuje hnevom: Referendá o opustení NATO či EÚ sú vlastizrada!

Martin Fedor
Martin Fedor (Zdroj: SITA)

BRATISLAVA - Pokusy o referendá za vystúpenie Slovenska z Európskej únie a Severoatlantickej aliancie (NATO) by sa dali nazvať vlastizradou. Myslí si to poslanec Národnej rady SR za #Sieť a exminister obrany Martin Fedor.

Upozorňuje, že Slovensko by odchodom z týchto organizácií prišlo o možnosť rozhodovať o svojej budúcnosti. "Je v životnom záujme Slovenska, aby tu fungovali inštitúcie, ako sú EÚ a NATO. Organizácie, kde Slovensko má svoj silný hlas a pri rozhodujúcich otázkach sa nedá ani ľahko obísť. Tí, ktorí si prajú ich zánik, rozklad alebo vystúpenie Slovenska z nich, vedome chcú odňať možnosť nášho národa ovplyvňovať svoju budúcnosť," píše Fedor na sociálnej sieti Facebook.

Podľa neho by ďalej o Slovensku rozhodovali silné štáty. Obáva sa, že naše názory by tieto štáty nezaujímali. Fedor naznačuje tiež možnosť, že tí, ktorí sú za vystúpenie SR z únie a NATO, pracujú pre niektorú cudziu mocnosť. "V každom prípade páchajú to, čo by sa jednoducho dalo označiť slovom vlastizrada," uzavrel Fedor.

Petíciu za vypísanie referend o vystúpení SR z EÚ a NATO spustila Ľudová strana Naše Slovensko (ĽSNS). Odchod SR by mal podľa kotlebovcov prispieť k obnoveniu slovenskej samostatnosti a suverenity. Na vypísanie referenda treba aspoň 350.000 podpisov. Kriticky voči fungovaniu únie sa neraz vyjadril napríklad aj slovenský premiér Robert Fico (Smer-SD) či poslanec NRSR Boris Kollár zo Sme rodina alebo šéf najsilnejšej opozičnej strany SaS Richard Sulík, ktorý pôsobí ako europoslanec.

Viac o téme: ReferendumNATOMartin FedorSieť
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu