Piatok29. marec 2024, meniny má Miroslav, zajtra Vieroslava

Podmanický sa nestačí čudovať: Matovič je čistý fašista

Ján Podmanický Zobraziť galériu (2)
Ján Podmanický (Zdroj: SITA)

BRATISLAVA - Poslanec NR SR za Smer-SD Ján Podmanický s obavami sleduje, ako sa Igor Matovič mení na extrémistického politika. Ako povedal, Matovič síce pravicový radikalizmus verbálne odmieta, v praxi však predvádza čistý fašizmus.

„Navádzanie davu na zatváranie ľudí do basy bez súdu, bičovanie negatívnych emócií, falošné obviňovanie a kriminalizácia oponentov sú len krok od lynčovania a ďalších fašistických prejavov,“ vyhlásil Podmanický. V súčasnosti nie je podľa Podmanického žiadna alternatíva k vláde Roberta Fica a ako povedal k snahe OĽaNO a SaS odvolávať Fica v parlamente, vidia to aj pravicoví voliči.

Zároveň upozornil, že niektorí opoziční poslanci avizovali, že bez ohľadu na to, ako dopadne odvolávanie Roberta Kaliňáka, tak či tak navrhnú odvolanie Fica. „Z toho je zrejmé, že im nejde o riešenie problému, ale o čisté politikárčenie,“ povedal. Podľa neho ak by aj premiér skončil, nasledoval by chaos, nestabilita a vášne. „Poznám mnohých pravičiarov, ktorí sú síce k súčasnej vláde kritickí, ale zároveň sú za to, aby vláda pokračovala, pretože Slovensko potrebuje v prvom rade stabilitu,“ konštatoval. 

Podmanický sa nestačí čudovať:
Zobraziť galériu (2)
 (Zdroj: TASR - Jakub Kotian)

Podmanický zároveň schvaľuje rozhodnutie predsedu parlamentu Andreja Danka prerušiť rokovanie NR SR až do schválenia nového rokovacieho poriadku. „Musí sa skončiť šaškovanie poslanca Matoviča v pléne. Ak ho nenaučili vlastní rodičia, čo je to slušné správanie a slušné obliekanie, tak ho to musia naučiť ostatní poslanci,“ vyhlásil Podmanický s tým, že Matovič priniesol do parlamentu vulgarizmy a primitivizmus takého hrubého zrna, že už naozaj treba s tým niečo urobiť. „Nikto nemá nič proti kreativite poslancov, prekračovanie hraníc elementárnej úcty a slušnosti však treba zaraziť. Nový rokovací poriadok by mal stanoviť určité hranice verbálneho prejavu, obliekania poslancov a vizuálnych pomôcok, pričom sankciou by mohlo byť napríklad to, že poslanec, ktorý nebude rešpektovať rokovací poriadok, stratí právo vystupovať v pléne,“ dodal Podmanický. 

Mimoriadnu schôdzu parlamentu o vyslovení nedôvery ministrovi vnútra Robertovi Kaliňákovi predseda parlamentu Andrej Danko prerušil vo štvrtok večer na neurčito. Dôvodom bolo, že Igor Matovič v sále rozprestrel transparent s nápisom "Slušní ľudia platia dane, zlodeji si žijú za ne" s fotografiami Roberta Kaliňáka a Ladislava Bašternáka. Dnes podá SaS a OĽaNO návrh na vyslovenie nedôvery premiérovi Robertovi Ficovi.

Viac o téme: Igor MatovičJán Podmanický
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu