Utorok16. apríl 2024, meniny má Dana, Danica, zajtra Rudolf

Parlament má na programe schránkové firmy: Rozoberanie petície sa uskutoční až v júni

Parlament
Parlament (Zdroj: SITA)

BRATISLAVA - Petíciou za zavedenie hmotnej zodpovednosti politikov a vylúčenie schránkových firiem z verejného priestoru sa parlament možno bude v pléne zaoberať na júnovej schôdzi.

Prerokovať petíciu by mal najprv ústavnoprávny výbor, o čom ešte v marci rozhodol vtedajší predseda Národnej rady SR Peter Pellegrini. Predseda ústavnoprávneho výboru Robert Madej povedal, že s organizátormi petície rokuje a zaradí ju do programu výboru v termíne, ktorý bude predkladateľom vyhovovať. Petíciu za zavedenie hmotnej zodpovednosti politikov a vylúčenie schránkových firiem z verejného priestoru s viac ako stotisíc podpismi doniesli do Národnej rady SR v decembri 2015 predstavitelia strany Sieť. 

"Budeme usilovať o to, aby sa petícia dostala do programu ústavnoprávneho výboru na jeho najbližšom zasadnutí a následne aby ju hneď na najbližšej schôdzi NRSR prerokovalo plénum. Paralelne popri tom už dnes robíme všetko pre to, aby sa jej obsah premietol do konkrétnej legislatívy,“ informovala hovorkyňa Siete Karmen Németová. 

Viac o téme: ZodpovednosťPolitikSchránkové firmyNárodná rada
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu