Piatok19. apríl 2024, meniny má Jela, zajtra Marcel

EXKLUZÍVNE Budúcim ministrom dopravy za #Sieť bude nováčik: Hrnčiar podpredsedom parlamentu!

Andrej Hrnčiar Zobraziť galériu (2)
Andrej Hrnčiar (Zdroj: SITA)

BRATISLAVA - Strana #Sieť už má jasno v tom, kto ju bude zastupovať po týchto voľbách vo vláde a kto v parlamente. Meno nového ministra dopravy je pre viacerých prekvapením. Andrej Hrnčiar, o ktorom sa hovorilo, nakoniec skončí ako podpredseda parlamentu.

Podľa našich zistení, ktoré potvrdili dva zdroje zo strany, sa stane novým ministrom dopravy Roman Brecely (49), ktorý pôsobil už aj v štátnom JAVYSE. Roky pôsobil na významných manažérskych pozíciách nadnárodných spoločností v priemysle a energetike na Slovensku a v Českej Republike. V #Sieti je vedúcim pracovnej skupiny pre energetiku. Do parlamentu kandidoval z 27. miesta za stranu #Sieť. Našu informáciu potvrdil na tlačovke aj sám predseda #Siete Radoslav Procházka. Ten túto nomináciu prijal a predsedníctvo strany ju následne schválilo. "Prijal som túto pozíciu, lebo je to odborná pozícia," uviedol Brecely, ktorý je expertom strany pre energetiku a v minulosti zastával viacero manažérskych pozícií.

EXKLUZÍVNE Budúcim ministrom dopravy
Zobraziť galériu (2)
 (Zdroj: sieť)

Podľa Procházku bol práve rozvoj regiónov jednou z tém strany a rezort dopravy je tak pre #Sieť príležitosťou ukázať svoju kompetenciu. Strana zároveň navrhuje na post podpredsedu Národnej rady (NR) SR svojho podpredsedu a zvoleného poslanca Andreja Hrnčiara. Aj jeho na túto funkciu navrhol Procházka a predsedníctvo strany to odobrilo. Aby sa strana vyhla tomu, že príde o ďalšieho poslanca, keďže prvá náhradníčka oznámila prípadný odchod z klubu, Hrnčiar nakoniec poputuje na významný post v NR SR.

 

 
Roman Brecely (energetika) | SIEŤ

Roman Brecely je expert #SIET-e pre energetiku a vedie rovnomennú pracovnú skupinu. Donedávna pôsobil na manažérskych pozíciách v energetike a priemysle. Čo chce dosiahnuť vo verejnom priestore a kde čerpá energiu? Aj to sa dozviete z krátkeho videa. Bloguje na http://brecely.blog.sme.sk/ a všetky vaše otázky o energetike zodpovie na adrese rbrecely@siet.sk.

Zveřejnil(a) #SIEŤ dne 13. listopad 2015

Strana #Sieť by mohla mať poslanecký klub, aj keď nemá dostatočný počet poslancov. Potrebná je však na to zmena zákona, ktorá by upravila podmienky pre vznik klubov. Či k nej dôjde, rozhodne nové zloženie parlamentu. S návrhom na zmenu prišiel šéf SaS Richard Sulík. Potvrdil to po rokovaní lídrov ôsmich parlamentných strán dosluhujúci predseda parlamentu Peter Pellegrini.

"Je to na novom parlamente, či sa budú meniť zákonné podmienky pre vznik klubov. Padali aj návrhy o asistentoch, či sa vrátiť k systému, aby jeden asistent mohol robiť pre 50 poslancov. Ale aj to je na novej národnej rade," povedal Pellegrini, ktorý verí, že stredajšia ustanovujúca schôdza prebehne dôstojne. "Na robenie politiky a prejavovanie názorov bude ešte čas," poznamenal. Zvolení poslanci na ustanovujúcej schôdzi skladajú sľuby, volí sa vedenie parlamentu, kreujú sa kluby a výbory. 

Viac o téme: Radoslav ProcházkaAndrej HrnčiarSieťRoman Brecely
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu