Štvrtok25. apríl 2024, meniny má Marek, Marko, Markus, zajtra Jaroslava

Ak sa #Sieť spolčí so Smerom, môžu nastať v strane trhliny: VIDEO Odchodom sa vyhráža Beblavý aj Petrík

Miroslav Beblavý a Katarína Macháčková
Miroslav Beblavý a Katarína Macháčková (Zdroj: SITA)

BRATISLAVA - Miroslav Beblavý, Katarína Macháčková a Simona Petrík odídu zo #Siete, ak strana podpíše koaličnú dohodu so Smerom-SD. Oznámili to na dnešnej tlačovej konferencii v parlamente.

"Prebiehajúce koaličné rozhovory o vzniku vlády vedenej Smerom-SD sú podľa nás zo strany najvyšších predstaviteľov #Siete nielen porušením jasných predvolebných záväzkov a prísľubov, ktoré sme spolu všetci dali, ale sú aj veľmi zlou správou pre Slovensko," vyhlásil Beblavý.

VOĽBY16- M. Beblavý: Vyhlasujeme, že ak Sieť podpíše koaličnú zmluvu so SMER- SD vzdáme sa členstva
Trojica verí, že pravicová vláda ešte nie je úplne stratená. Ak by však vznikla vláda vedená Smerom-SD a #Sieť by bola jej súčasťou, Macháčková bude v parlamente pôsobiť ako nezaradená poslankyňa.

Beblavý zatiaľ svoje ďalšie pôsobenie nerieši. Petrík sa podľa neho nevzdá poslaneckého mandátu. Bez trojice poslancov nevznikne klub #Siete. Na vznik poslaneckého klubu je treba najmenej osem poslancov.

VOĽBY16- K. Macháčková: Ešte vidíme nádej, že by mohla pravicová vláda vzniknúť

Beblavý pred voľbami koalíciu so Smerom nevylučoval, teraz áno

Poslanec NR SR za stranu Sieť Miroslav Beblavý zmenil na spoluprácu so Smerom-SD názor. Pred parlamentnými voľbami ju nevylučoval. V januári na sociálnej sieti napísal, že Sieť by mala ísť do vlády so Smerom, keď nebude iná možnosť a ak by Smer zmenil správanie. 

 "Koaličné rozhovory k vzniku vlády vedenej Smerom sú podľa nás, predstaviteľov Siete, nielen porušením jasných predvolebných záväzkov, ale aj prísľubov, ktoré sme všetci dali," povedal na dnešnej tlačovej konferencii v Bratislave Miroslav Beblavý.

Macháčková zas v roku 2014 kandidovala na primátorku Prievidze s podporou strany Smer-SD a SNS. Ako povedala Macháčková dnes, ona vtedy so Smerom a SNS žiadnu koaličnú dohodu ani pred voľbami, ani po voľbách neuzavrela. „Oni nepostavili kandidáta a odporúčali ma voliť. Komunálna politika je o niečom inom. Volili ma aj voliči Smeru,“ konštatovala.

Viac o téme: Smer-SDMiroslav BeblavýKatarína Macháčková#SieťSimona Petrík
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu