Sobota20. apríl 2024, meniny má Marcel, zajtra Ervín

Beblavého výzva spustila davovú reakciu: Viac ako 16-tisíc ľudí dalo najavo svoj nesúhlas

Miroslav Beblavý
Miroslav Beblavý (Zdroj: SITA)

BRATISLAVA - Výzvu na stránke www.nievmojommene.sk, ktorej spustenie oznámil Miroslav Beblavý zo Siete na pondelkovej tlačovej konferencii, podpísalo za 24 hodín viac ako 16-tisíc ľudí. Iniciatívou členovia, voliči aj sympatizanti strany Sieť vyzývajú členov strany, aby nešli do vlády so Smerom-SD.

Ako ďalej informoval Miroslav Beblavý, väčšinu podpísaných tvoria voliči strany, ale aj tí, ktorí ju chceli voliť, no na poslednú chvíľu si to rozmysleli. "Nejde o žiadny like na Facebooku, ale o ľudí, ktorí sa podpísali vlastným menom, priezviskom a pridali aj svoj e-mail," poznamenal.

Za 24 hodín viac ako 16000 ľudí podpísalo výzvu #nievmojommene. Väčšinu podpísaných tvoria voliči SIETe alebo ľudia,...

Posted by Miroslav Beblavý pracuje pre vás a stráži vaše peniaze on 15. marec 2016

Výzvu podpísalo podľa Beblavého viac ako 250 členov strany. Ako najčastejší dôvod uvádzali napríklad to, že Smer-SD nepotrebuje spoluvládcu, ale len komparz, so Smerom vo vláde nebudeme mať dobrý štát či so Smerom sa dá len kradnúť a nie vládnuť, informoval. 

Ak strana Sieť podpíše koaličnú zmluvu so stranou Smer-SD o vytvorení vlády, členstva v strane Sieť sa vzdajú poslanci Miroslav Beblavý, Simona Petrík a Katarína Macháčková. Z pôvodne desaťčlenného poslaneckého klubu Siete by tak novú vládu podporovalo šesť poslancov. Dnes už druhý deň rokujú strany Smer-SD, SNS, Most-Híd a Sieť o vzniku vlády. Takúto vládu však poslanci zo Siete ako aj Zsolt Simon z Mosta-Híd odmietajú podporiť.

Viac o téme: Miroslav Beblavý#Sieť
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu