Piatok26. apríl 2024, meniny má Jaroslava, zajtra Jaroslav

Spolupráca Smeru a Siete môže priniesť obete: Ak to tak bude, vzdám sa členstva v strane!

Katarína Macháčková
Katarína Macháčková (Zdroj: SITA)

PRIEVIDZA - Ak bude #Sieť spolupracovať so Smerom-SD, jej podpredsedníčka Katarína Macháčková sa vzdá svojho členstva v strane. Uviedla to v reakcii na dnešné rokovanie Predsedníctva #Siete, ktoré sa rozhodlo, že sa strana zúčastní na rokovaní so Smerom-SD.

"Môj postoj k spolupráci so stranou Smer-SD sa nemení, považujem to za principiálnu vec. Je to vec, ktorú sme sľúbili svojim voličom a ja tento sľub aj dodržím. Znamená to, že pokiaľ by mala #Sieť spolupracovať so Smerom-SD, vzdám sa členstva v strane," zdôraznila Macháčková. 

#Sieť už pozvánku na povolebné rokovanie so Smerom-SD dostala, uskutočniť sa má už dnes večer. Rokovať chce o svojich ôsmich programových prioritách doplnených o ďalšie dve požiadavky. A to účasť opozície na kontrole moci, najmä v zdravotníctve a doplnenie vyšetrovacieho tímu Gorila.  

Podľa #Siete je po sneme SNS zrejmé, že Slovensko má len dve možnosti, a to vládu opierajúcu sa o parlamentnú väčšinu alebo úradnícku vládu, ktorá krajinu povedie k predčasným voľbám. "Predsedníctvo #Siete konštatovalo, že pre posúdenie, ktorá z týchto možností je pre SR užitočnejšia, potrebuje vedenie strany oficiálne stretnutie s vedením Smeru-SD, SNS a Mosta-Híd," dodal dnes po rokovaní predsedníctva strany jej podpredseda Andrej Hrnčiar. 

Podľa Hrnčiara bolo uznesenie predsedníctva prijaté jednomyseľne. Na zasadnutí sa Macháčková nezúčastnila, rovnako ako Miroslav Beblavý, ktorý bol na dovolenke.

Viac o téme: Katarína Macháčková#Sieť
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu