Piatok29. marec 2024, meniny má Miroslav, zajtra Vieroslava

Smer jej pomohol, teraz jej vadí: Ako rebelka zo Siete vysvetľuje jeho volebnú podporu!

Katarína Macháčková
Katarína Macháčková (Zdroj: SITA)

BRATISLAVA – Dráma ako z nepodarenej telenovely. Osud Kataríny Macháčkovej, ktorá v parlamente mala zastupovať #Sieť, no kvôli rokovaniam so Smerom-SD zvažuje ukončenie členstva v strane, je neistý. Navyše sa vynorila aj ďalšia zaujímavá otázka.

V roku 2014 sa Macháčková totiž znovu uchádzala o post primátorky mesta Prievidza, pričom jej kandidatúru podporil práve nenávidený Smer. „Vsadili sme na odbornosť jednotlivých kandidátov a samozrejme aj skúsenosti,“ povedal vtedy podľa portálu Naša Prievidza prievidzský okresný predseda Smeru Vladimír Jánoš. Podpory sa politička dočkala aj od predsedu Miestnej organizácie SNS v Prievidzi Štefana Škrípa.

Macháčková nakoniec v komunálnych voľbách zvíťazila so ziskom 9175 hlasov. Ako však uvádza, situácie sa nedajú porovnávať. „V prípade komunálnych volieb sa strany SMER –SD a SNS rozhodli nepostaviť na post primátora žiadneho kandidáta a odporučili svojim voličom voliť na post primátorky mňa. Bola to podpora vo forme odporúčania voličom,“ uviedla v stanovisku, ktoré nám zaslala.

Ako tvrdí, s uvedenými stranami pred komunálnymi voľbami neuzatvorili žiadne koaličné dohody. „V prípade celoštátnej politiky ide o zostavovanie vlády so stranou Smer-SD, ktorú som už predtým odmietala a jasne to deklarovala voličom,“ vysvetľuje.

Strana #Sieť tiež potvrdila, že financovala v plnej miere Macháčkovej kampaň. "Pani Macháčková mala ako dvojka na kandidátke zabezpečenú finančnú podporu strany #​Sieť na predvolebnú propagáciu," povedala pre Topky.sk hovorkyňa strany Karolína Ducká.

Ak by teda naozaj vznikla koalícia, v ktorej by sa so Smerom spojila #Sieť, mala by strana Radoslav Procházku veľký problém. Okrem Kataríny Macháčkovej by jej súčasťou odmietli byť aj Miroslav Beblavý a najnovšie tiež Simona Petrík. #Sieť by tak nemala dostatočný počet členov poslaneckého klubu.

Viac o téme: Katarína Macháčková#Sieť
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu