Sobota20. apríl 2024, meniny má Marcel, zajtra Ervín

Bugár je optimista: Vo voľbách očakávam dobré výsledky

Béla Bugár
Béla Bugár (Zdroj: SITA)

BRATISLAVA - Predseda Mosta-Híd Béla Bugár očakáva dvojciferný výsledok v budúcoročných parlamentných voľbách. Hovorí aspoň o 10 percentách. V diskusnej relácii TA3 V politike pripomenul aj kandidačnú listinu, ktorú strana schválila v sobotu (21.11.). "Dali sme na ňu ľudí, ktorí niečo dokázali, ktorí majú silné príbehy," uviedol s tým, že listina ponúka kombináciu skúseností a nových tvárí.

Stranu Most-Híd povedie do volieb predseda Bugár. Druhá je podpredsedníčka Lucia Žitňanská, ktorá tak vystriedala doterajšiu dvojku, podpredsedu Zsolta Simona. Ten je na štvrtej priečke za šéfom poslaneckého klubu a podpredsedom Lászlóom Solymosom. Piaty je poslanec Gábor Gál. Na listine sú aj bývalí poslanci SDKÚ-DS či Martin Dubéci, ktorý donedávna pracoval pre #Sieť.

V prvej dvadsiatke sú aj ďalší súčasní poslanci - Tibor Bastrnák, Ivan Švejna, Elemér Jakab, Arpád Érsek, František Šebej, Edita Pfundtner, Gabriel Csicsai a Péter Vörös. Rudolf Chmel už nekandiduje. Na listine sú aj nestraníci, ktorí ale podľa Bugára súhlasia s programom strany.

Parlamentné voľby budú na Slovensku 5. marca 2016. Politické strany majú predložiť svoje kandidačné listiny najneskôr do 6. decembra. Oficiálna volebná kampaň už beží, strany na ňu môžu minúť najviac tri milióny eur. Voliť bude môcť viac ako 4,4 milióna občanov SR. Hlasovať sa dá aj zo zahraničia, o voľbu poštou treba požiadať.

Viac o téme: Béla BugárMost-Híd
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu