Štvrtok28. marec 2024, meniny má Soňa, zajtra Miroslav

Slobodník sa bráni obvineniam: Finančné prostriedky viem kedykoľvek vydokladovať!

Ilustračné foto
Ilustračné foto (Zdroj: SITA)

BRATISLAVA - Bernard Slobodník ako riaditeľ Národnej jednotky finančnej polície Národnej kriminálnej agentúry Prezídia Policajného zboru prácou vo funkcii preukázal dostatočne svoje odborné znalosti, dlhoročné praktické skúsenosti a nestrannosť, predovšetkým v boji proti daňovým podvodom, kde je jedným z hlavných koordinátorov činnosti Daňovej kobry. Tvrdí to prezident Policajného zboru Tibor Gašpar v reakcii na slová lídra mimoparlamentného hnutia NOVA a poslanca NR SR Daniela Lipšica (klub OĽaNO), podľa ktorého by mal šéfa finančnej polície odvolať.

Denník Sme informoval, že Slobodník v minulosti sponzoroval Smer-SD a bol jeho členom. Na medializované informácie reagoval aj samotný Slobodník. „Mal som dostatočné finančné príjmy, aby som mohol zaplatiť uvedené členské príspevky. Finančné prostriedky viem kedykoľvek vydokladovať oprávneným orgánom,“ uviedol.

Podľa Gašpara Slobodník od roku 1986 do roku 1990 pracoval vo vtedajšom Zbore národnej bezpečnosti, v roku 1992 bol prijatý do Policajného zboru, na Okresnom riaditeľstve PZ v Leviciach pracoval ako vyšetrovateľ. „Postupne cez rôzne riadiace pozície postúpil na funkciu zástupcu riaditeľa Okresného riaditeľstva Policajného zboru v Leviciach, v tejto funkcii pôsobil do roku 2010, kedy odišiel do civilu,“ uviedol Gašpar.

Slobodník bol následne k 1.12.2012 znovu prijatý do služobného pomeru na post riaditeľa expozitúry Národnej protikorupčnej jednotky stred a k 1.3.2014 bol ustanovený do funkcie riaditeľa Národnej jednotky finančnej polície Národnej kriminálnej agentúry Prezídia Policajného zboru.

Viac o téme: Bernard Slobodník
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu