Piatok29. marec 2024, meniny má Miroslav, zajtra Vieroslava

SNS: Grécko hľadá všetky možné spôsoby, ako sa vyhnúť plneniu podmienok

Andrej Danko
Andrej Danko (Zdroj: SITA)

BRATISLAVA – Podľa Slovenskej národnej strany (SNS) hľadá Grécko všetky možné spôsoby, aby sa vyhlo plneniu podmienok nevyhnutných na predĺženie pomoci Aténam.

"Najnovšie ide o obviňovanie Španielov a Portugalcov, že torpédujú rokovania. SNS musí žiadať aj slovenských kompetentných predstaviteľov, aby pri potlačovaní takýchto obštrukcií v Bruseli konali rozhodne. Pomoc Grécku sa totiž bytostne týka aj slovenských občanov," vyhlásil predseda SNS Andrej Danko.

Podľa SNS je aktuálna situácia v Grécku príkladom dlhodobého nezodpovedného prístupu zo strany politikov k hospodáreniu krajiny. Aktuálny dlh Grécka predstavuje podľa Danka 320 miliárd eur, čo je 175 percent hrubého domáceho produktu (HDP). 

"Slovensko ručí za záväzky Grécka do výšky 1,5 miliardy eur, čo v prepočte na jedného obyvateľa predstavuje viac ako 270 eur. Len pre porovnanie, priemerný starobný dôchodok na Slovensku je 400 eur. Tieto peniaze sa teda isto dajú využiť rozumnejšie v zdravotníctve a školstve ako na splácanie dlhov niekoho iného," tvrdí Danko.

"Slovenská republika by v žiadnom prípade nemala podporovať odpustenie akéhokoľvek dlhu vo vzťahu ku Grécku," uzavrel Danko.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu