Streda17. apríl 2024, meniny má Rudolf, zajtra Valér

Bugár o Matovičovi: Na slovenskú politickú scénu nepatrí

Béla Bugár
Béla Bugár (Zdroj: SITA)

BRATISLAVA – O tom, kto sa v roku 2016 prebojuje do Národnej rady (NR) SR rozhodnú voliči, ale podľa názoru predsedu Mosta - Híd Bélu Bugára líder OĽaNO Igor Matovič na slovenskú politickú scénu nepatrí.

"Môžeme povedať, ako pán Matovič, že s nikým nebudeme spolupracovať, lebo staré politické strany si rozdávajú banány. Ale čo robí v parlamente? Keď boli štyria vo vládnej koalícii, vládu rozbíjali. Mali šestnásť poslancov, teraz čert ho vie, koľko poslancov má klub OĽaNO, a hlasujú, ako sa im zachce," vyhlásil v televíznej diskusii na portáli Teraz.sk Bugár.

Reagoval tým na kritické vyjadrenia Igora Matoviča na adresu lídra Siete Radoslava Procházku a tradičných politických strán z utorka 12. augusta. Matovič vtedy v relácii POLITIKA Tu a teraz vyhlásil, že tradičným politickým stranám problémy s korupciou nevadia a vládni poslanci si "rozdávajú banány" v podobe zamestnávania rôznych sebe blízkych ľudí vo verejnej správe.

"Na mieste pána Matoviča by som veľmi dlho uvažoval, či vôbec otvorím ústa, čo sa týka korupcie. Nie staré politické strany boli tie, ktoré povedali: Ponúkli mi 20 miliónov eur, ak položím vládu. A potom zrazu, keď bolo treba povedať, kto to ponúkol, povedal, že to bol vtip," reagoval Bugár. Dodal, že Matovičova rodinná firma podľa neho zvýhodnila počas kampane OĽaNO. "Prostredníctvom novín, kde on už nemá čo hľadať, len jeho manželka," podčiarkol predseda Mosta - Híd.

Matovič v relácii 12. augusta konštatoval, že na prvej tlačovej konferencii venovanej kauze Radoslava Procházku zámerne zamlčal, že má k dispozícii dôkaz v podobe nahrávky rozhovoru. „Chcel som, nech sa uvarí vo vlastných klamstvách, a myslím si, že to bolo na prospech veci,“ vyhlásil Matovič.

„Chcel som ľuďom ukázať, že keď chcú usvedčiť ktoréhokoľvek skorumpovaného politika, úradníka, alebo policajta, lekára, musia mať dôkaz, lebo inak z nich urobia bláznov, šašov a povedia, že nič také sa nestalo,“ vyhlásil líder OĽaNO.

Predseda Mosta - Híd však Matovičove vyjadrenia považuje skôr za mediálnu hru. "Pozrite, ja som tam nebol. Nevieme, čo všetko sa tam udialo. Nevieme, čo všetko bolo povedané. Tým pádom to nemôžem hodnotiť. Je to tvrdenie proti tvrdeniu," vyhlásil na margo polemiky medzi Matovičom a Procházkom Bugár.

"Pán Matovič tvrdí, že to ešte dokonca bude mať nejaké pokračovanie. Pán Procházka tvrdí, že tieto vety boli zmanipulované a zostrihané. Na to sú orgány, ktoré to môžu zistiť. Je to najmenší problém, ak je toho niekto schopný a chce to zistiť, či bolo so záznamom manipulované, alebo nie," dodal.

Bugár v tejto chvíli nevidí dôvod, prečo by Most - Híd nemal spolupracovať so Sieťou. "Zodpovednosťou politika, ktorý využíva svoje mozgové závity, je povedať, s kým chce spolupracovať, aby vedel, čo bude po roku 2016," poznamenal.

Matovičovi Obyčajní ľudia a nezávislé osobnosti však podľa neho v parlamente iba sú, hlasujú chaoticky a stratili potenciálnych koaličných partnerov. "Môže odmietnuť spoluprácu so Sieťou, s KDH, s kým chce. On už pomaly ani nemieri, len strieľa. Len výsledok bude aký? Bude v parlamente a čo z toho?," opýtal sa Bugár.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu