Štvrtok25. apríl 2024, meniny má Marek, Marko, Markus, zajtra Jaroslava

Sulík chce reformnú vládu: Smer je za svojím zenitom

Richard Sulík
Richard Sulík (Zdroj: SITA)

BRATISLAVA - Líder SaS Richard Sulík si praje, aby v marci 2016 vznikla reformná vláda, ktorej budú liberáli súčasťou. Vyhlásil to na dnešnej tlačovej konferencii po Kongrese SaS s očakávaním, že konzervatívne strany začnú efektívne spolupracovať.

"Krajské voľby aj eurovoľby ukázali, že SaS vie zabojovať. Sme pevnou časťou slovenskej politickej scény a je len v našich rukách túto pozíciu obhájiť. Parlamentné voľby v roku 2016 budú dôležité, lebo už roky zažívame marazmus a stagnáciu pod vládou Smeru, ktorý stratil svoj životný elán. Smer je za svojím zenitom a je na opozícii, aby vytvorila programovú alternatívu," povedal. Podľa Sulíkových slov od posledných reforiem prešlo už desať rokov. "Kým svet za toto obdobie pokročil, Slovensko stagnuje. Sú to práve odvážne reformy, ktorými vieme posunúť Slovensko," tvrdí.

Uplynulý rok zhodnotil Sulík ako náročný a ako rok sceľovania po odchode časti členov na čele s Jozefom Kollárom. "Malo to však aj pozitívne dopady - vytratili sa prehnané ambície a osobné animozity," podotkol.

Sulík, ktorý sa stal čerstvým europoslancom, sa neobáva, že by riadenie strany nestíhal. Pripomenul totiž, že bol predsedom a poslancom NR SR, ktorá rokuje viac ako europarlament. Navyše cesta do Bruselu letecky trvá kratšie ako z Bratislavy do Košíc autom.

Delegáti Kongresu dnes zvolili osem nových členov Republikovej rady SaS. Úspešní boli podpredseda strany Ľubomír Galko, poslanec Martin Poliačik, Jana Kiššová, ktorá v parlamente nahradí Sulíka a tiež Natália Blahová, Milan Laurenčík, Jana Cigániková, Michal Broska a Radoslav Pavelka. Najviac hlasov získal Galko.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu