Sobota20. apríl 2024, meniny má Marcel, zajtra Ervín

Vzniká nová strana, ktorá chce podporovať sociálne znevýhodnených ľudí

Ilustračné foto
Ilustračné foto (Zdroj: SITA)

BRATISLAVA – Na Slovensku vzniká politická strana, ktorá bude zastupovať hendikepovaných ľudí. Strana sociálne znevýhodnených občanov (SSZO) chce mať výhradne sociálne zameranie, s ktorým má ambíciu získať minimálne 3 až 5 percent voličov.

Iniciátor založenia SSZO Ľubomír Kolárik vychádza zo svojej osobnej skúsenosti, ktorú nadobudol ako majiteľ viacerých súkromných sociálnych zariadení. "Roky zápasíme s byrokraciou štátnych zamestnancov a ignorovaním ľudí so všetkými formami zdravotných postihnutí," uviedol pre  Kolárik. "Nadobudol som presvedčenie, že zmenu chorého sociálneho systému v SR môže ovplyvniť len politická strana, ktorá sa výhradne zameria na konkrétne riešenia každej skupiny sociálne znevýhodnených občanov a bude ich presadzovať parlamente," dodal.

Špecifické profilovanie strany podľa Kolárika nebude problém pri získavaní sympatizantov a voličov. Táto strana môže podľa neho priamo osloviť až 20 percent občanov Slovenska. Poukázal pritom na skutočnosť, že v SR je 13,5 percenta občanov s rôznymi druhmi telesného a duševného postihnutia.

"K nim neodmysliteľne patria ich rodinní príslušníci a rátam s pracovníkmi, ako sú terapeuti a ošetrovatelia, ktorí sa s problémami sociálne znevýhodnených občanov dennodenne stretávajú," skonštatoval Kolárik.

SSZO momentálne zbiera podpisy potrebné na registráciu strany, pracuje na stanovách a programe. "Podpisy budú vyzbierané najneskôr do konca augusta, prípravný výbor a stanovy by mali byť známe už v priebehu apríla," uviedol Kolárik. Dodal, že prostredníctvom profesionálnej agentúry už rozbehol informačnú kampaň o iniciatíve SSZO. "Chceme určite postaviť kandidátku už do novembrových komunálnych volieb," povedal Kolárik. V prvom období chce stranu financovať výhradne z vlastných zdrojov.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu