Piatok29. marec 2024, meniny má Miroslav, zajtra Vieroslava

Ftáčnik dnes v Primaciálnom paláci ocení 25 pedagógov

Milan Ftáčnik
Milan Ftáčnik (Zdroj: SITA)

BRATISLAVA – Celkovo 25 pedagógov dnes v Primaciálnom paláci ocení bratislavský primátor Milan Ftáčnik. Pri príležitosti Dňa učiteľov si prevezmú cenu tí, pre ktorých sa práca za školskou katedrou stala nielen povolaním, ale aj poslaním. Iinformovala Martina Halušková z referátu mediálnej komunikácie hlavného mesta.

"Spomedzi došlých návrhov vybrala pracovná komisia na zasadnutí v polovici marca celkovo 25 nominantov v dvoch kategóriách," spresnila Halušková. Na slávnostnom podujatí si tak dnes cenu prevezmú 20 pedagógovia v kategórii Učiteľ, štyria v kategórii Učiteľ – môj kamarát a jeden pedagóg dostane cenu ministra školstva, vedy, výskumu a športu SR.

"Bratislavský primátor chce týmto krokom verejne poďakovať tým pedagógom, ktorí so svojimi žiakmi dosiahli mimoriadne výsledky v oblasti vzdelávania, ako aj v mimoškolských aktivitách, napríklad v predmetových olympiádach, medzinárodných súťažiach, pri reprezentácii školy, ale aj hlavného mesta," uviedla Halušková. Zastúpenie majú podľa jej slov učitelia materských, základných i umeleckých škôl a centier voľného času. Nominantov navrhovali riaditelia i samotní žiaci, ale aj oddelenia školstva, kultúry a športu mestských častí či bratislavského magistrátu. 

Slávnostné odovzdávanie cien sa uskutoční o 11.00 v Zrkadlovej sieni Primaciálneho paláca.

Na území Bratislavy pôsobí 62 základných škôl v zriaďovateľskej pôsobnosti mestských častí, 12 základných umeleckých škôl a päť centier voľného času v pôsobnosti hlavného mesta.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu