Piatok19. apríl 2024, meniny má Jela, zajtra Marcel

Kontroverzné vyjadrenie Hlinu: OĽaNO označil za škaredú, hlúpu prostitútku

Alojz Hlina
Alojz Hlina (Zdroj: SITA)

BRATISLAVA - Za škaredú, hlúpu prostitútku označil dnes OĽaNO nezaradený poslanec Alojz Hlina. Obyčajní sa podľa neho zachovali ako prostitútka, lebo vládnemu Smeru-SD ponúkli sedem hlasov na podporu ústavných zmien ešte predtým, ako videli konkrétny návrh, hlúpa preto, lebo to urobili zadarmo, a škaredá, keďže Smer-SD ju odmietol.

Zakotvením definície manželstva do ústavy sa podľa Hlinu dostane do najvyššieho zákona štátu niečo, čo by v ňom možno nemuselo byť. "Každý normálny človek vie, že manželstvo je vzťah muža a ženy," konštatoval Hlina. Nezaradený poslanec zároveň upozornil, že opozícia by nemala vládny Smer-SD kategoricky odmietať, keď sa teraz "dá natrieť na chlieb", podľa neho to treba využiť na zmeny, ktoré pomôžu voličom. 

V druhom čítaní Hlina pri téme justície očakáva paľbu pozmeňujúcich návrhov vo výboroch parlamentu. Dohodu Smeru a KDH na ústavnom návrhu označil za umenie možného. 

"Odpúšťam ti," povedal Hlinovi predseda poslaneckého klubu OĽaNO Richard Vašečka. Poslanec obyčajných ľudí považuje za politickú úbohosť, ako sa Hlina správa k Igorovi Matovičovi a pripomenul mu, že do parlamentu sa dostal na kandidátke OĽaNO. 

"Máš osobné spory s Igorom Matovičom aj s Tónom Martvoňom a podľa toho sa správaš," odkázal Vašečka Hlinovi s tým, že nezaradený poslanec uzatvára politický sobáš s KDH. 

Poslancovi za OĽaNO Štefanovi Kuffovi prekáža, že ústavná novela chce zrušiť imunitu sudcov. Kuffa to považuje za omyl. "Vyzývam všetkých, nerušme trestnoprávnu imunitu sudcov," vravel Kuffa. Zároveň prehlásil, že nebude voliť za prezidenta Andreja Kisku, vyčítal mu prepojenie na scientológov. 

Premiér Robert Fico zároveň podľa Kuffu povedal, že by určite nepodporil registrované partnerstvá, čo Kuffa považuje za veľmi dôležité. Poslancom za KDH vyčítal, že v druhom kole podporujú Kisku. Keď Kuffa zbadal v sále trojku prvého kola prezidentských volieb Radoslava Procházku, povedal mu, že keby bol naozajstným lídrom opozície a chlapom, tak by Kiska podporoval Procházku a nie Procházka Kisku. Ako môže Kiska podporovať Procházku, keď Procházka nepostúpil do druhého kola prezidentských volieb, Kuffa nevysvetlil. 

Kuffa sa podľa poslanca za KDH Alojza Přidala správa, akoby bol oblečený v ťavej koži a živil sa trávou. Kuffovi sa Přidal rovnako čudoval, že podporuje lídra eurokandidátky OĽaNO Jozefa Viskupiča, ktorý v parlamente zahlasoval za zákon o registrovaných partnerstvách. 

"Budeme robiť všetko, aby Kiska voľby vyhral," povedal líder obyčajných Igor Matovič. Kuffu sa Matovič spýtal, ako môže ako kresťan odsúdiť niekoho iba na základe podozrenia, pričom fakty chýbajú hlavne útočiacej protistrane Robertovi Ficovi. "Robert Fico za šesť rokov svojej vlády zadlžil Slovensko, naše deti a vnukov o 20 miliárd eur," konštatoval Matovič. 

Poslanec za SAS Ľubomír Galko vyzval Kuffu, aby povedal, či bude voliť za prezidenta politika, u ktorého je vážne podozrenie, že podvádza svoju manželku so svojou sekretárkou a médiá ho pritom prichytili. Médiá v lete 2013 zverejnili fotografie, na ktorých Fico v aute o pol druhej v noci bozkáva pracovníčku svojho sekretariátu Janou Halászovou po tom, ako s ňou strávil voľné popoludnie. Kuffa pripomenul, že Fico stále žije so svojou manželkou, Kiska je však rozvedený. 

KDH podľa poslanca Jána Hudackého bude brániť hodnoty aj v čase, keď prevláda voľnomyšlienkarstvo. Tému zapracovania definície manželstva do ústavy považuje za vrchol svojej politickej kariéry.

"Sme a budeme kresťanská demokracia, dámy a páni, zvyknite si na to," dodal. Hudacký zdôraznil, že KDH predkladá aj ďalšie prorodinné návrhy, ako napríklad zákon o rodinnom podnikaní alebo zákon o podpore medzigeneračnej solidarity v rodinách. Na rokovanie o ochrane manželstva je teraz podľa Hudackého ten správny čas. 

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu