Sobota20. apríl 2024, meniny má Marcel, zajtra Ervín

Kandidátku SMK do eurovolieb povedie Pál Csáky

Pál Csáky
Pál Csáky

BRATISLAVA – Stranu maďarskej komunity (SMK) povedie do májových eurovolieb niekdajší predseda SMK a bývalý podpredseda vlády Pál Csáky. Dnes o tom rozhodla Republiková rada SMK. Dvojkou na kandidačnej listine bude podpredseda SMK Iván Farkas.

Súčasní europoslanci za SMK Edit Bauer a Alajos Mészáros už kandidovať nebudú, oznámil šéf strany József Berényi. "Je málo ľudí, ktorí tak poznajú Európu ako Pál Csáky, veď bol osem rokov podpredsedom vlády pre túto agendu," povedal o lídrovi kandidátky Berényi. SMK si podľa jeho slov aj v týchto eurovoľbách trúfa získať dve kreslá.

"Preto tam potrebujeme človeka, ktorý je priebojný a má dobré kvality na to, aby hlas SMK bol dôstojným a zároveň veľmi bojovným v Európskom parlamente," dodal Berényi. Ostatné miesta na kandidátke podľa neho obsadili najmä mladými ľuďmi. "Priemerný vek je okolo 30, tí ľudia sú mladí a ambiciózni," ukončil Berényi. 

Voľby do Európskeho parlamentu (EP) sa na Slovensku uskutočnia v sobotu 24. mája 2014. Na Slovensku pôjde o tretie eurovoľby, predtým sa konali v rokoch 2004 a 2009. Naposledy si Slovensko volilo 13 europoslancov. Účasť na voľbách do EP na Slovensku bola nízka, v roku 2009 prišlo k urnám 19,64 percenta oprávnených voličov. 

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu