Piatok10. máj 2024, meniny má Viktória, zajtra Blažena

Poslanci Smeru sa bránia: Viskupiča sme nenapadli!

Poslanci za Smer-SD Dušan Galis a Jozef Valocký a poslanec za OĽaNO Igor Matovič
Poslanci za Smer-SD Dušan Galis a Jozef Valocký a poslanec za OĽaNO Igor Matovič (Zdroj: SITA)

BRATISLAVA - Poslanci Smeru-SD Jozef Valocký a Ivan Varga, ktorí mali počas mimoriadnej schôdze napadnúť šéfa klubu OĽaNO Jozefa Viskupiča, odmietajú, že by ho atakovali. Nevylučujú, že pri vzájomnej roztržke mohlo dôjsť z ich strany k fyzickému kontaktu, avšak bola to podľa nich len reakcia na fyzické útoky poslancov za OĽaNO.

K incidentu malo prísť po tom, čo poslanci vládnej strany chceli zo sály vyniesť maketu premiéra Roberta Fica (Smer-SD). Priniesol ju tam líder OĽaNO Igor Matovič po tom, čo predseda vlády odišiel z pléna počas schôdze, na ktorej sa diskutuje o jeho odvolaní. "Poslanec Ivan Varga vzhľadom na nedôstojnosť priebehu mimoriadnej schôdze NRSR zobral v pléne maketu predsedu vlády Roberta Fica a pokúsil sa ju vyniesť mimo rokovaciu sálu," priznali sociálni demokrati.

Dodávajú, že za dverami rokovacej sály ho dobehol Viskupič, pričom následne medzi nimi došlo k výmene názorov, či takáto prezentácia v parlamente je alebo nie je dôstojná. "Na to pribehol 'naštartovaný' poslanec Matovič, ktorý fyzicky napadol Ivana Vargu. Z videozáznamu zverejneného v médiách je zrejmé, že poslanec za OĽaNO Igor Matovič stihol ešte predtým v pléne fyzicky napadnúť Jozefa Valockého," uviedli poslanci Varga a Valocký vo svojom stanovisku.

Viskupič po incidente podľa vlastných slov navštívil parlamentného lekára. "Mám 1,5-centimetrovú tržnú ranu v ústach a pomliaždeniny na svalstve," uviedol s tým, že poslanci vládnej strany sa mali na neho vrhnúť súčasne s viacerými vulgárnymi výrazmi a na chodbe parlamentu ho takmer prehodiť cez zábradlie. Ich konanie pripisuje alkoholu. "Viacerí boli výrazne pod vplyvom alkoholu," povedal Viskupič. Dušan Jarjabek zo Smeru-SD označil konanie svojich kolegov za skrat.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu