Sobota27. apríl 2024, meniny má Jaroslav, zajtra Jarmila

Ďalší dôkaz o alkohole v parlamente: Nedopitý chľast ukrytý v smeráckej zasadačke!

Fľaša vína v priestoroch parlamentného výboru. Zobraziť galériu (2)
Fľaša vína v priestoroch parlamentného výboru. (Zdroj: topky)

BRATISLAVA - Pili, alebo nepili poslanci Smeru počas nočného rokovania o odvolávaní vlády? Zdá sa, že túto otázku dnes dokážeme zodpovedať aj bez fúkania. V jednej zo zasadačiek parlamentu totiž páni poslanci zabudli niekoľko nedopitých fliaš. Topkám sa ich podarilo nájsť počas pracovného dňa v miestnosti, ktorú využívajú poslanci smeru na stretnutia ich klubu.

Ešte v stredu ráno prišiel Igor Matovič s dôkazom, že sa v parlamentnom odpade po nočnom rokovaní vlády nachádzali desiatky prázdynch fľiaš od alkoholu. Poslanec Obyčajných ľudí dokonca tvrdil, že upratovačka fľaše vyniesla z poslaneckého klubu Smeru. Napriek tomu, že sa smeráci snažili tieto informácie poprieť podarilo sa nám získať dôkaz o tom, že v parlamente sa pilo.

Nedopitý alkohol sa totiž ešte vo štvrtok počas dňa nachádzal v jednej zo zasadačiek, ktoré používajú parlamentné výbory. V zasadačke č. 30, ktorú strana Smer dlhodobo využíva na stretnutia svojho klubu, keďže patrí medzi najväčšie, sa vo štvrtok konalo zasadnutie ku priebehu reformy verejnej správy, známej pod skratkou ESO.

V miestnosti so smrteľne vážnymi tvárami sedeli minister vnútra Robert Kaliňák, šéf parlamentného výboru pre verejnú správu Igor Choma, ale aj bratislavský primátor Milan Ftáčnik. Stačil však jeden pohľad za televízor a našli sme tam hotový poklad:

Víno na parlamentnom výbore

Nedopitú fľašku od vína sprevádza niekoľko krabíc s alkoholom a zmotaný plagát strany Smer.

Fľašky od vína v
Zobraziť galériu (2)
 (Zdroj: topky)

Fľašku za televízorom v zasadačke si všimol aj poslanec Alojz Hlina. "Je to hlavne dôkaz o tom, na čo sa hráme. Prebieha tam konferencia, všetcí sú tam naštafírovaní...je to dvojitý život. Po večeroch tam sú pitky, ani si tú fľašku nevedeli odpratať po sebe," vyhlásil Hlina. "Je tam minister Kaliňák, nech tú fľašku zaistí ako dôkaz. Nech z nej zoberú stery, garantujem vám, že všetky budú patriť smerákom," dodal.

Nie je to prvý dôkaz o tom, že v parlamente sa popíjalo. Počas prvého nočného rokovania o odvolávaní vlády Roberta Fica došlo k incidentu medzi poslancami Obyčajných ľudí a Smeru. Viacerí opoziční poslanci, ako aj novinári, si všimli, že z poslancov Smeru bolo cítiť alkohol.

Igor Matovič ako dôkaz "predložil" obsah odpadových kontajnerov spred budovy parlamentu:

 

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu