Sobota20. apríl 2024, meniny má Marcel, zajtra Ervín

SNS kritizuje vládu: Prečo nevyužíva možnosti na podporu ekonomiky?

Andrej Danko
Andrej Danko (Zdroj: SITA)

BRATISLAVA - Slovenská národná strana (SNS) opäť vyzýva vládu na prijatie systémových opatrení, ktoré by naštartovali slovenskú ekonomiku a znížili nezamestnanosť. Slovensko podľa najnovšej správy Medzinárodného menového fondu (MMF) tieto možnosti má, no nevyužíva ich. Vyhlásil to predseda Slovenskej národnej strany (SNS) Andrej Danko.

"Podľa analýzy MMF je slovenská ekonomika 2,5 % pod svojimi možnosťami. Vysoká nezamestnanosť a slabnúci domáci dopyt spôsobujú, že firmy nemajú ako využívať svoje kapacity naplno," tvrdí Danko.

SNS žiada, aby k zvýšeniu zamestnanosti a zlepšeniu ekonomiky prijala vláda opatrenia na osvetu týkajúcu sa spotreby domácich výrobkov. Slovenskí výrobcovia a producenti by tak získali väčší objem objednávok, čo v konečnom dôsledku bude znamenať prijímanie nových zamestnancov.

"Zvýšenie spotreby domácností bez zamerania sa na domáce tovary je totiž len krátkodobé riešenie. Z dlhodobého hľadiska by sa štát mal viac usilovať o preferovanie domácich výrobkov a služieb a nevytvárať podmienky len pre zahraničné giganty rôznymi úľavami a stimulmi," vyhlásil líder národniarov.

SNS tiež žiada odbúrať administratívnu náročnosť týkajúcu sa napríklad zakladania spoločností či platenia daní a odvodov, čo by podľa tejto strany stimulovalo slovenské spoločnosti a následne zlepšilo zamestnanosť.

Štát by podľa SNS mal podporovať zamestnanosť mladých aj formou znížených odvodov pre zamestnávateľov. "V neposlednom rade by štát mal podporovať export slovenských produktov a služieb, pretože v ňom je budúcnosť našej ekonomiky," uzavrel Danko.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu