Štvrtok18. apríl 2024, meniny má Valér, zajtra Jela

SNS: Smer likviduje živnostníkov, vytvára podmienky pre prácu načierno

Andrej Danko
Andrej Danko (Zdroj: SITA)

BRATISLAVA – Vláda likviduje živnostníkov a vytvára podmienky pre prácu načierno. Vyhlásil to dnes predseda Slovenskej národnej strany (SNS) Andrej Danko. Dodal, že na budúci rok si majú živnostníci vybrať, či budú podnikať, aj keď zarobia menej ako životné minimum, alebo nedostanú dávky v hmotnej núdzi, ako ani nikto z ich rodiny.

 "SNS od začiatku roka upozorňuje, že opatrenia vlády ako zvýšenie daní a odvodov, zavedenie odvodových povinností pre dohodárov, administratívne zaťaženia, zmeny v Zákonníku práce, vďaka ktorým zamestnávateľom vzrástli náklady, nepriniesli očakávané príjmy do rozpočtu. Naopak, ich dôsledkom je zánik desiatok malých firiem a zrušenie živností zo strany fyzických osôb," tvrdí Danko.

"Neobstojí argument, že 'viacerí živnostníci klamali', keď si dlhšie uplatňovali nárok na prídavok. Štát má predsa v rukách mechanizmy, aby tých 'niektorých' živnostníkov dôkladnejšie skontroloval a najmä - aby vytvoril podmienky pre podnikanie, v ktorých sa klamať neoplatí," dodal predseda SNS. 

"Ministra Jána Richtera sa nedávno (9. 8.) Hospodárske noviny pýtali, z akej sumy mesačne by pri maximálnej skromnosti dokázal vyžiť. Odpovedal, že zo 60 eur. Vyzývam preto ministra Richtera, aby mesiac alebo aj dva verejnosti preukázal, že z takejto sumy žil - vrátane platenia poplatkov za byt, za energie, za dopravu, za jedlo. Som presvedčený, že potom prehodnotí návrh vziať živnostníkom nezarábajúcim životné minimum dávku v hmotnej núdzi. Tá dnes činí pre jednotlivca bez detí 60,50 eura," uzavrel Danko.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu