Štvrtok25. apríl 2024, meniny má Marek, Marko, Markus, zajtra Jaroslava

Rezort školstva podporí výskum: Firmám rozdelí viac ako 10 miliónov eur

Dušan Čaplovič
Dušan Čaplovič (Zdroj: TASR)

BRATISLAVA - Firmy dostanú na výskumné a vývojové projekty od ministerstva školstva stimuly vo výške 10,3 milióna eur. Tieto prostriedky pôjdu zo štátneho rozpočtu. Výzvu na prekladanie projektov rezort zverejnil v piatok (26.7.), podnikatelia o ne môžu žiadať do 22. augusta. Informoval o tom ministrov hovorca Michal Kaliňák.

„Snahou nášho rezortu je poskytnúť stimuly na vytvorenie podmienok pre rozvoj aplikovaného výskumu s orientáciou na zabezpečenie priameho uplatnenia výstupov výskumu a vývoja do praxe,“ uviedol minister školstva, vedy, výskumu a športu Dušan Čaplovič (Smer-SD).

Projekty musia byť zamerané na jednu zo šiestich oblastí aplikovaného výskumu, v ktorých rezort plánuje podporiť vždy len jeden projekt. Aktivity môžu podnikatelia realizovať v súčinnosti s partnerskými organizáciami, a to spoluriešiteľmi zo štátneho sektora ako napríklad Slovenská akadémia vied, sektora vysokých škôl, z neziskového sektora a podnikateľského sektora výskumu a vývoja. Sumy, ktoré môžu dostať na svoje projekty, sa pri jednotlivých témach líšia. Maximálny čas riešenia projektov je 36 mesiacov.

Stimuly získajú projekty zamerané na dve témy - Biomedicína a biotechnológie, druhou je Problematika ekológie a energetiky. V rámci týchto tém sú presne špecifikované oblasti, na ktoré rezort poskytne prostriedky zo štátneho rozpočtu. Podrobnosti záujemcovia nájdu na webe ministerstva školstva www.minedu.sk.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu