Štvrtok18. apríl 2024, meniny má Valér, zajtra Jela

Hlina sa vzdá kandidatúry a podporí Freša, má však podmienku

Alojz Hlina
Alojz Hlina (Zdroj: SITA)

BRATISLAVA - Poslanec NR SR Alojz Hlina (nezaradený) sa vzdá svojej kandidatúry na predsedu Bratislavského samosprávneho kraja (BSK) a v predvolebnom súboji podporí kandidáta stredopravých strán a súčasného šéfa BSK Pavla Freša (SDKÚ-DS). Vyhlásil to dnes pre TASR s tým, že má jednu podmienku.

"Samozrejme, pán Frešo môže povedať, že ho moja prípadná podpora vôbec nezaujíma. Ale v prípade, že áno, podmienka je, že si urobí poriadok na svojej kandidátke poslancov a do volieb do BSK za poslanca nebude kandidovať doterajší vicežupan a poslanec Ivo Nesrovnal," povedal Hlina. Nepáčia sa mu totiž jeho údajné výroky z miestneho zastupiteľstva o tom, že pri rozhodovaní o budúcnosti mestského majetku nie je potrebná súťaž.

"Nik nemôže odo mňa očakávať, že podporím niekoho, kto bude mať v tíme človeka, ktorý pri rozhodovaní o budúcnosti mestského majetku nepotrebuje súťaž, človeka, ktorý určuje to, kto je v našom meste elita. A keď už je niekto podľa jeho mienky elita, tak nepotrebuje súťažiť. Práve kvôli takýmto hlúpym výrokom a konaniam je táto krajina tam, kde je," myslí si Hlina.

Samotné jesenné krajské voľby podľa jeho slov opäť nebudú o tom, čo ten-ktorý kandidát na predsedu kraja v rámci svojich doterajších možností urobil pre okolie a spoločnosť. "Opäť budú len o sľuboch a deklaráciách, čo urobím, keď ma zvolíte. Verím, že raz občanov začnú zaujímať informácie o tom, čo kandidát už urobil a nielen to, čo plánuje urobiť a na spečatenie tohto budúceho záväzku šupne svojim voličom do ruky štrúdľu alebo inú hodnotnú predvolebnú čačku-mačku," povedal.

Bratislavský krajský predseda SDKÚ-DS Milan Trstenský reagoval, že jeho strana ďakuje Alojzovi Hlinovi za podporu. "Vážime si, že pána Pavla Freša považuje za najlepšieho kandidáta. V tejto fáze však nebudeme do kandidátky vstupovať. V SDKÚ-DS rozhodujú o kandidátoch na poslancov členovia v primárnych voľbách," uzavrel.

Okrem Freša o kreslo predsedu BSK zabojujú aj europoslankyňa Monika Flašíková-Beňová (Smer-SD) a exminister kultúry Daniel Krajcer (Nová väčšina - Dohoda). Voľby do orgánov samosprávnych krajov (VÚC) sa na Slovensku uskutočnia v sobotu 9. novembra. V krajoch, v ktorých ani jeden z kandidátov na predsedu nezíska absolútnu väčšinu odovzdaných hlasov, bude druhé kolo volieb. Malo by sa konať v sobotu 23. novembra.
 

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu