Streda1. máj 2024, dnes je Sviatok práce,

Flašíková-Beňová: BSK dal na krajské školstvo o 400 000 eur menej

Monika Flašíková Beňová
Monika Flašíková Beňová (Zdroj: SITA)

BRATISLAVA - Kandidátku na post predsedu Bratislavského samosprávneho kraja (BSK) Moniku Flašíkovú-Beňovú mrzí, že v tomto roku upravený rozpočet BSK znížil podporu vzdelávania o 400.000 eur.

Podľa nej ťahá školstvo v bratislavskom vyššom územnom celku za posledné dva roky za kratší koniec. "Plán predsedu Pavla Freša dokonca počíta s tým, že ešte aj v roku 2015 dá BSK menej peňazí na školstvo, ako dal v roku 2009," dodala s tým, že Frešo tak chce, aby sa študenti ešte dva roky vracali do škôl, ktoré sú už teraz podfinancované. Podporu školstva označila za jednu z najdôležitejších priorít samosprávneho kraja.

S týmto tvrdením nesúhlasí podpredseda BSK pre financie Ivo Nesrovnal, podľa ktorého Flašíková-Beňová opäť zavádza. "Pani poslankyňa má viac ako 65-percentnú neúčasť na rokovaniach zastupiteľstva a viac ako 86-percentnú neúčasť na poslaneckých komisiách a tomu pravdepodobne zodpovedá jej znalosť pomerov týkajúcich sa financovania školstva v BSK. Podľa správy ministerstva školstva je BSK krajom, ktorý z vlastného rozpočtu dáva na školstvo najviac finančných prostriedkov spomedzi všetkých krajov," upozornil Nesrovnal.

V tomto roku sú plánované výdavky na školstvo podľa zmeneného rozpočtu k 30. júnu vyššie o 1,2 milióna eur ako vlani. Z rozpočtu BSK pôjde viac o 1,4 milióna eur a štátne dotácie sú nižšie o približne 0,1 milióna eur.
 

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu