Sobota20. apríl 2024, meniny má Marcel, zajtra Ervín

Čižnár už nedrží bobríka mlčanlivosti: Vo štvrtok bude informovať médiá

Jaromír Čižnár
Jaromír Čižnár (Zdroj: SITA)

BRATISLAVA - Generálny prokurátor Jaromír Čižnár bude mať prvé oficiálne stretnutie s novinármi po svojom vymenovaní do funkcie vo štvrtok 25. júla. Na stretnutí chce informovať o svojich plánoch na Generálnej prokuratúre (GP) SR a ďalších aktuálnych otázkach. Informovala o tom dnes hovorkyňa GP SR Jana Tökölyová.

Čižnár ponúkol funkciu prvého námestníka Jozefovi Čentéšovi. Ten ju však odmietol. Informujú o tom dnešné vydania denníkov Sme a Hospodárske noviny. "Ja sa k tomu vyjadrovať nebudem," povedal dnes prokurátor Čentéš. Čižnár taktiež už nepočíta na pozíciách námestníkov so svojím predchodcom Dobroslavom Trnkom ani Ladislavom Tichým. Informujú ďalej dnešné vydania denníkov.

Čentéš ponúknutú funkciu podľa informácii denníka Sme odmietol ešte v pondelok. Vyjadriť sa k tomu odmietol. Čižnár už vypísal výberové konanie na miesto prvého námestníka. Podľa Hospodárskych novín je najvážnejším adeptom na tento post Čižnárov bývalý námestník na bratislavskej prokuratúre René Vanek.

Na GP SR by mali podľa týchto zdrojov vo svojich funkciách končiť aj riaditeľ trestného odboru Tibor Šumichrast a námestník Ctibor Košťál.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu