Piatok29. marec 2024, meniny má Miroslav, zajtra Vieroslava

Čižnár: Polícia rozhodla pri Trnkovi správne

Jaromír Čižnár
Jaromír Čižnár (Zdroj: TASR)

BRATISLAVA - Generálny prokurátor Jaroslav Čižnár sa stotožnil so stanoviskom dozorujúceho prokurátora Krajskej prokuratúry v Trnave, ako aj prokurátorov odborov na Generálnej prokuratúre SR, ktorí preskúmali prípad prevodu bytovky v Bernolákove - Glance House.

Tí odobrili rozhodnutie policajného vyšetrovateľa o postúpení veci na disciplinárne konanie. Informovala o tom Andrea Predajňová z tlačového a informačného oddelenia Generálnej prokuratúry SR.

"Vzhľadom na existujúci skutkový stav a dôkaznú situáciu neprichádzalo podľa zákona do úvahy iné rozhodnutie ako postúpenie veci na disciplinárne konanie," povedala Predajňová o stanovisku prokurátorov, s ktorým sa stotožnil aj Čižnár. Za nezákonný prevod novostavby Glance House firme blízkej podnikateľovi Mariánovi Kočnerovi má byť zodpovedný bývalý generálny prokurátor Dobroslav Trnka.

Ešte koncom júla nový generálny prokurátor Čižnár uviedol, že zrejme nezačne disciplinárne konanie voči svojmu predchodcovi Trnkovi za kauzu Glance House, pretože už vtedy uplynula lehota. Podľa zistení denníka Sme generálny prokurátor mohol konanie začať do pol roka, odkedy sa kauza zverejnila, termín uplynul v máji. Prvý námestník Ladislav Tichý, ktorý bol v tomto období poverený vedením prokuratúry, s návrhom neprišiel. 

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu