Sobota4. máj 2024, meniny má Florián, zajtra Lesana, Lesia

Hlina do konca týždňa povie, či niektorého z protikandidátov podporí

Alojz Hlina
Alojz Hlina (Zdroj: SITA)

BRATISLAVA - Kandidát na predsedu Bratislavského samosprávneho kraja (BSK) Alojz Hlina, ktorý uvažuje o odstúpení z boja o tento post, premýšľa o podpore jedného z doterajších kandidátov.

Povedal to dnes s tým, že definitívne rozhodnutie o svojej kandidatúre, ako aj o prípadnej podpore niektorého zo svojich súčasných súperov príjme do konca tohto týždňa.

"Snažím sa byť korektný. Niektoré veci ešte celkom nedobehli," povedal na margo dôvodov, prečo s rozhodnutím ešte čaká. Bližšie ich však vysvetliť nechcel.

O vysokom predpoklade vzdania sa kandidatúry hovoril Hlina už pred týždňom. Podľa vlastných slov totiž išiel do krajských volieb s tým, že ako tretí relevantný kandidát môže ovplyvniť dvojkolové voľby šéfa BSK. Netajil sa vtedy, že je pripravený odstúpiť, ak by hrozilo, že v prvom kole vyhrá kandidátka strany Smer-SD Monika Flašíková-Beňová a jeho preferencie by boli dlhodobo horšie ako Pavla Freša, ktorý ide do volieb s podporou siedmich stredopravých strán.

Hlina zmenil postoj po tom, čo kandidatúru ohlásil Daniel Krajcer (Nová väčšina-Dohoda). Tvrdí, že exminister kultúry iba kopíruje jeho vízie, ktoré ako prvý oficiálny kandidát na predsedu BSK predstavil na konci apríla.

"Vzhľadom na to, že pán Krajcer sa postavil do štartovacej dráhy s tou istou vlajkou, akú som tam ja už dva mesiace držal, a ani sa nepozdravil, myslím si, že múdrejší ustúpi," uviedol Hlina s tým, že nechce byť zodpovedný za rozdrobenie hlasov pre pravicového kandidáta.

Predstavitelia strany Nová väčšina - Dohoda zobrali vyjadrenie Alojza Hlinu ako "alegoricky myslené". "Pri dvojkolovom systéme voľby župana v skutočnosti platí, že väčší počet kandidátov v prvom kole môže mobilizovať viac voličov, vďaka ktorým môže stredopravý kandidát uspieť v druhom kole," napísala v reakcii Nová väčšina - Dohoda.

 

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu