Štvrtok28. marec 2024, meniny má Soňa, zajtra Miroslav

Bratislavskú KP po Čižnárovi dočasne povedie Kopčová

Jaromír Čižnár
Jaromír Čižnár (Zdroj: SITA)

BRATISLAVA - Krajskú prokuratúru v Bratislave, ktorej doteraz šéfoval Jaromír Čižnár, po jeho odchode na vyšší post dočasne vedie námestníčka krajského prokurátora pre trestný úsek Iveta Kopčová.

Dočasné poverenie dostala od Čižnára, na uvoľnený post vyberú človeka bežným zákonným postupom. "Bude vyhlásené výberové konanie na túto funkciu," potvrdil pre agentúru SITA námestník krajského prokurátora pre netrestný úsek a hovorca René Vanek.

Prezident Ivan Gašparovič 17. júla vymenoval do funkcie nového generálneho prokurátora Jaromíra Čižnára, tento post nebol obsadený 2,5 roka. Čižnára zvolil za kandidáta na vymenovanie 18. júna hlasmi poslancov Smeru-SD.

Bývalého spolužiaka premiéra Roberta Fica a bratislavského krajského prokurátora Čižnára navrhli za nominanta poslanci strany Roberta Fica a v tajných voľbách ho podporilo 82 z 82 prítomných poslancov. Opoziční zákonodarcovia sa na voľbe nezúčastnili.

Opozícia novú voľbu generálneho prokurátora považuje za protiústavnú, keďže 17. júna 2011 parlament zvolil v tajnej voľbe za kandidáta Jozefa Čentéša. Prezident ho však do funkcie nevymenoval, spor je v súčasnosti na ústavnom súde.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu