Piatok26. apríl 2024, meniny má Jaroslava, zajtra Jaroslav

Sulíkovci stiahli rozvody dohodou, plánujú o nich rokovať so Smerom

Richard Sulík
Richard Sulík (Zdroj: SITA)

BRATISLAVA - Sulíkovci stiahli svoj návrh, ktorý mal umožniť rozvody dohodou. Majú totiž informácie, že by túto tému mohli prediskutovať so Smerom-SD. Schválenie zákona závisí od sociálnych demokratov.

Právnu normu plánujú liberáli predložiť opäť, ale až po rokovaní so Smerom-SD. "Návrh predložíme niekedy v budúcnosti po tom, ako budeme rokovať s vaším poslaneckým klubom," adresoval Smeru predseda SaS Richard Sulík, ktorý stiahol svoj návrh zákona.

K návrhu prebiehala dopoludnia búrlivá diskusia. Hovorilo sa v nej o láske, manželstve, rodine. Padali aj hrubšie slová. Sulík ako ateista vystupoval v rozpore s názormi kresťanských demokratov. Jeden z nich Július Brocka mu oponoval a za niektoré vyhlásenia ho označil za "sprostého".

Liberáli chceli novelizáciou zákona o rodine zjednodušiť rozvody v dvoch rovinách. Manželské páry, ktoré nemajú deti alebo majú už dospelé deti, by sa mohli rozviesť podpísaním notárskej zápisnice. Tie manželské páry, kde sú maloleté deti, by sa rozvádzali dohodou, ale súd by neskúmal príčiny ich rozvodu. Súd by teda nerozhodoval o tom, či má dvojica spolu ďalej žiť, len by určoval porozvodovú starostlivosť o maloleté deti.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu