Sobota27. apríl 2024, meniny má Jaroslav, zajtra Jarmila

Čižnár zatiaľ nedal súhlas na kandidatúru na post generálneho prokurátora

Jaromír Čižnár
Jaromír Čižnár (Zdroj: MARKIZA)

BRATISLAVA - Šéf Krajskej prokuratúry v Bratislave (KP) Jaromír Čižnár zatiaľ nedal súhlas na svoju kandidatúru na post generálneho prokurátora. Potvrdil to dnes potvrdil hovorca a námestník KP René Vanek.

Či Čižnár dá súhlas na svoju kandidatúru bude známe v priebehu dnešného dňa, pretože na svoje rozhodnutie má čas do 16.00 hodiny.

"Podotýkam, že v priebehu dvoch uplynulých dní ma osobne kontaktovalo šesť zo siedmich krajských prokurátorov a doslova na mňa apelovali, aby som ponúkanú kandidatúru prijal v záujme celého rezortu a predovšetkým v záujme upokojenia situácie na Generálnej prokuratúre. Sú to ľudia, ktorých si nesmierne odborne a ľudsky vážim a preto i táto skutočnosť bude mať pri mojom rozhodovaní o prijatí, či neprijatí kandidatúry svoj význam," povedal mimo iného v dnešnom rozhovore pre denník Pravda prokurátor Čižnár.

Rada prokurátorov Slovenskej republiky považuje súčasný stav, v ktorom prokuratúra nemá obsadenú funkciu generálneho prokurátora, za nepriaznivý nielen pre prokuratúru, ale pre celú spoločnosť. Uvádzalo sa to v stanovisku Rady prokurátorov SR, ktorej mimoriadne zasadnutie sa uskutočnilo v utorok 11. júna.

"V záujme odstránenia tohto nepriaznivého stavu preto uvíta čo najskoršie vyriešenie tejto situácie," píše sa v stanovisku. Rada prokurátorov naďalej odporúča na funkciu generálneho prokurátora Jaromíra Čižnára.

"Je to platný návrh Rady prokurátorov SR a Národnú radu SR k ničomu nezaväzuje," uvádzalo sa ďalej v stanovisku.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu