Pondelok29. apríl 2024, meniny má Leo, Lea, zajtra Anastázia

Glváč chce odtajniť dokumenty týkajúce sa podozrení z tunelovania

Martin Glváč
Martin Glváč (Zdroj: SITA)

BRATISLAVA – Minister obrany Martin Glváč chce odtajniť dokumenty, ktoré sa týkajú podozrení tunelovania Vojenskej spravodajskej služby (VSS) v rokoch 2006 až 2010. Ako povedal dnes novinárom po rokovaní parlamentného brannobezpečnostného výboru, urobí tak po konzultácii so šéfom Národného bezpečnostného úradu a prokurátorom.

„Nechcel by som narušiť vyšetrovanie orgánov činných v trestnom konaní, aby som nespôsobil škody, ktoré by sa nedali napraviť,“ povedal.

Glváč nepozná iný motív, ktorý je za celou kauzou, okrem osobného vybavovania si účtov bývalého a súčasného vedenia vojenského spravodajstva. Možno sú za kauzou podľa neho aj šliapnutia na podnikateľské aktivity.

Minister sa doteraz nepýtal vysokých funkcionárov spravodajskej služby Ľubomíra Skuhru a Juraja Šeba na zverejnené fotky, na ktorých sú s bývalým pobočníkom Jána Slotu Georgeom Gansém v Benine. Zdôvodnil to tým, že sa snažil v posledných dňoch dopátrať, či dochádzalo vo VSS k tunelovaniu. „Do konca týždňa sa s nimi budem rozprávať,“ prisľúbil.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu