Sobota18. máj 2024, meniny má Viola, zajtra Gertrúda

Hrušovský vyzval politikov: Nepodieľajte sa na raste nezamestnanosti

Pavol Hrušovský
Pavol Hrušovský (Zdroj: SITA)

BRATISLAVA – Viacerí podnikatelia vidia na Slovensku neraz problém v chaotickej, nesystémovej a častej zmene zákonov, ktoré prijímajú politici v parlamente, a tiež v neprimeranej politizácii niektorých inštitúcií.

Vyhlásil to dnes v Národnej rade (NR) SR predseda poslaneckého klubu KDH Pavol Hrušovský v rámci rozpravy k Správe o aktuálnej situácii na trhu práce. Tú plénu predložil šéf rezortu práce Ján Richter (Smer-SD).

Hrušovský preto vyzval všetkých poslancov, aby si uvedomili zodpovednosť, ktorú majú. "Bol by som rád, keby sme sa aj my všetci spolu nepodieľali na zhoršovaní podnikateľského prostredia, na zvyšovaní nezamestnanosti a zneisťovaní občanov," uviedol Hrušovský. Je presvedčený, že dnes, keď je na Slovensku bez práce 400.000 ľudí, nemožno túto situáciu riešiť podľa "politického trička". "Keď nemajú títo ľudia prácu, nemôže nám to byť všetkým spoločne ľahostajné," podotkol.

Ďalší opozičný poslanec József Nagy z Mosta-Híd v rozprave súčasný kabinet kritizoval za to, že podľa neho nevie šetriť a ani nemá riešenia pre pomoc nezamestnaným. "Nemá ani odvahu urobiť poriadok v systéme sociálneho zabezpečenia," pranieroval Nagy.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu