Piatok17. máj 2024, meniny má Gizela, zajtra Viola

Slovná bitka SaSkárov: Galko vyčíta Miškovovi stretnutia s vrcholnými politikmi Smeru!

Ľubomír Galko
Ľubomír Galko (Zdroj: SITA)

BRATISLAVA - Bývalý podpredseda SaS Juraj Miškov údajne neformálne komunikoval nielen s Danielom Lipšicom či Radoslavom Procházkom, ale aj s vrcholovými politikmi Smeru-SD. Podpredseda Ľubomír Galko to povedal v reakcii na Miškovove slová, že v parlamente prebiehajú neformálne rokovania ohľadom tzv. novej pravice.

O tej už hovoril aj bývalý člen KDH a zakladateľ platformy Alfa Radoslav Procházka, ktorý potvrdil, že je pripravený kandidovať za prezidenta ako kandidát novej pravice. Miškov by ho v kandidatúre podporil. Bývalý podpredseda SaS tiež potvrdil, že všetci poslanci SaS, ktorí uvažujú o odchode od liberálov, majú predstavy o politickej budúcnosti.

"V poslednom čas sme dostávali informácie o jeho údajných neformálnych kontaktoch s politikmi iných strán. Žiaľ, nešlo len o pravicových politikov typu Lipšic, Procházka, ale aj o vrcholových politikov Smeru. Toto sa dialo bez vedomia vedenia strany," reagoval Galko. Miškov podľa neho tieto údajné stretnutia nikdy bližšie nekomentoval. "Nepotvrdil ich, ani nevyvrátil. Zrejme aj to vyvolalo nedôveru, ktorá od nás k nemu zavládla a naďalej sa zväčšovala," poznamenal Galko.

Podpredseda SaS nevie presne, aké sú predstavy prípadných odídencov z SaS. "Ale tipujem, že to asi bude to slávne čo najskoršie "prehryzenie sa do špajze", ako ich počínanie svojho času trefne okomentoval jeden politický komentátor. Hoc' aj so Smerom. Mne je to cudzie," uzavrel Galko.

Bývalý podpredseda SaS Juraj Miškov však na Galkove vyjadrenia zareagoval ostro. Tvrdí, že mimo NR SR sa so žiadnym vrcholovým politikom Smeru nestretol. "Galko asi objavil koleso. Politici sa v parlamente bežne stretávajú, aj tí pravicoví, aj tí ľavicoví. Možno mu je ľúto, že s ním sa už nikto ani stretnúť nechce," reagoval Miškov.    

Odchod zo strany zvažuje Jozef Kollár, Juraj Miškov, Daniel Krajcer a hovorí sa aj o Martinovi Chrenovi a Jurajovi Drobovi. Liberáli oznámia svoje rozhodnutie v utorok 16. apríla. Galko by očakával, že sa v prípade odchodu vzdajú poslaneckých mandátov. Rozhodnutie je však na nich.

 

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu