Pondelok29. apríl 2024, meniny má Leo, Lea, zajtra Anastázia

Videá k oceneniam Ministerstva kultúry vyrobí jedna firma

Ministerstvo kultúry
Ministerstvo kultúry (Zdroj: SITA)

BRATISLAVA – Video-materiály, ktoré Ministerstvo kultúry (MK) SR používa pri vyhlasovaní viacerých cien, bude pre ministerstvo robiť najbližšie štyri roky bratislavská firma Mgr. Peter Drobka - Cooperation Art Agency.

Ako vyplýva z rámcovej dohody zverejnenej v Centrálnom registri zmlúv, jej uzatvorenie je výsledkom verejného obstarávania pre podlimitnú zákazku z verejnej súťaže formou elektronickej aukcie z januára tohto roka na zhotovenie videovizitiek. Celková konečná hodnota rámcovej dohody v prípade komplexného zabezpečenia služieb na celé štyri roky je 76 759 eur vrátane licencie bez DPH (s DPH 92 112,62 eura).

"Táto rámcová dohoda pre ministerstvo kultúry definuje možnosti zabezpečenia výroby video-materiálov z troch hlavných podujatí každoročne organizovaných MK SR - ide o slávnostné podujatia Cena ministra kultúry za umenie, Kultúrna pamiatka roka a Múzeum roka," povedal hovorca Ministerstva kultúry (MK) SR Jozef Bednár.

Ministerstvo v rámcovej dohode predpokladá, že za celé štyri roky jej trvania môže ísť maximálne o 160 videoukážok v dĺžke 30 až 45 sekúnd (profily nominovaných), 48 videoukážok v dĺžke 3,5 až 4 minúty (profily víťazov) a 12 záznamov v dĺžke 70-minút z každého podujatia na médiu vhodnom pre použitie v Rozhlase a televízii Slovenska (RTVS). Tvorba video-materiálov zahŕňa okrem natáčania scenár, hudobný podklad, komentár a ďalšie časti. MK SR získa k dielam bezodplatnú, výhradnú licenciu v neobmedzenom rozsahu, na celý čas trvania autorskoprávnej ochrany.

Najkratší, 45-60 sekundový klip by mal podľa rámcovej dohody stáť 300 eur vrátane licencie bez DPH a za štyri roky by takýchto klipov malo byť maximálne 160. Jedna videoukážka v trvaní 3,5 až štyri minúty by mala MK SR podľa zmluvy vyjsť na 399,60 eura bez DPH a predpokladaný maximálny počet je 48 videí za štyri roky. Predpokladá sa, že každý rok sa vyrobia najviac tri záznamy vhodné aj pre verejnoprávnu RTVS v dĺžke 70 minút, jeden v hodnote 798,24 eura bez DPH. Za štyri roky by MK SR mala zaplatiť za najviac 12 takýchto záznamov.

Podľa údajov vestníka verejného obstarávania vo verejnej súťaži s kritériom najnižšej ceny bola začiatočná predpokladaná celková hodnota zákazky 125-tisíc eur bez DPH a celková konečná hodnota zákazky je 76 759 eur bez DPH. Súťaž mala formu elektronickej aukcie. Výsledkom elektronickej aukcie bolo zníženie predpokladanej sumy za komplexné zabezpečenie služieb takmer o 50-tisíc eur. Do súťaže dostalo MK SR päť ponúk.

Jednotlivé časti dohody sa podľa MK SR nebudú uskutočňovať na základe rámcovej dohody, ale až po vystavení objednávky zo strany MK SR. "Ak sa zároveň niektoré z predpokladaných podujatí nebude v kalendárnom roku konať, alebo bude nižší počet nominovaných osôb, o to nižšie bude aj finančné plnenie," zdôraznil ďalej Bednár. Dodal, že ministerstvo bude platiť menej aj v prípade, ak sa pri niektorom z udeľovaní cien nepodarí dohodnúť vysielanie záznamu z neho v RTVS, keďže v takom prípade sa záznam ani nevyrobí.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu