Štvrtok2. máj 2024, meniny má Žigmund, zajtra Galina

OĽaNO: Čaplovič by mal vyvrátiť podozrenia z klientelizmu

Dušan Čaplovič
Dušan Čaplovič (Zdroj: SITA)

BRATISLAVA - Poslanec Národnej rady SR za OĽaNO Miroslav Kadúc chce, aby minister školstva Dušan Čaplovič vyvrátil podozrenia z klientelizmu.

"Nie je vhodnejšie podporiť trénerov a mladé talenty, než investovať 45 miliónov do rekonštrukcie štadiónov, na ktorých nebude mať kto hrať?" pýta sa Kadúc vo svojej interpelácii ministra školstva. Od Čaploviča žiada, aby vysvetlil rozhodnutie vlády zadotovať rekonštrukciu 20 futbalových štadiónov sumou 45 miliónov eur.

„Osobne vítam akúkoľvek iniciatívu na podporu športu zo strany štátu, považujem ju za potrebnú, ak nie nevyhnutnú. Avšak v čase, keď sú krízou ohrozené základné funkcie štátu, sa môže akákoľvek preferovaná a zároveň neprioritná pomoc javiť ako nezodpovedná,“ píše Kadúc vo svojej interpelácii.

Na konci februára vláda bez širšej diskusie prijala uznesenie, ktorým rozhodla, že každoročne počas najbližších 10 rokov dá na rekonštrukciu a budovanie futbalových štadiónov 4,5 milióna eur.
Poslanec za Obyčajných ľudí chce, aby minister vyvrátil akékoľvek pochybenia o klientelistickom výbere projektov. Preto sa pýta, aké boli kritériá výberu konkrétnych miest a štadiónov.

„Nie je vhodnejšie podporiť trénerov a mladé talenty, ktoré často so športom končia hlavne preto, že rodičia nestíhajú uhrádzať vysoké členské? Akékoľvek investície do štadiónov tak môžu byť zbytočné, ak tam nebude mať kto hrávať, respektíve, ak kvalita športových výkonov na novom ihrisku nebude taká, aby ju mal niekto chuť vôbec sledovať,“ vyhlásil Kadúc. Poslanec chce zároveň od ministra školstva vedieť, aké sú priority jeho rezortu a akú prioritu prikladá práve podpore športu na Slovensku.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu