Štvrtok28. marec 2024, meniny má Soňa, zajtra Miroslav

SNS si pripomína odkaz pápeža Jána Pavla II.: Mal k Slovensku blízky vzťah

Novozvolený predseda SNS Andrej Danko. Zobraziť galériu (2)
Novozvolený predseda SNS Andrej Danko. (Zdroj: SITA)

BRATISLAVA - Slovenská národná strana (SNS) pripomína odkaz prvého netalianskeho pápeža po vyše 500 rokoch Jána Pavla II., ktorý sa usiloval navrátiť vieru kresťanom v Európe i na celom svete, pri príležitosti 8. výročia jeho odchodu na večnosť. Ján Pavol II. odišiel z tohto sveta 2. apríla 2005.

SNS vyzýva slovenských kresťanov, aby nezabudli, akú dôležitú úlohu prikladal Ján Pavol II. Slovensku v kresťanskom živote. Dokazujú to aj jeho slová pri príležitosti jeho 50. výročia kňazskej vysviacky a prvého výročia jeho druhej apoštolskej návštevy Slovenska v novembri 1996. Vtedy sa uskutočnila celonárodná púť slovenských biskupov a veriacich do Ríma. Ján Pavol II. v slávnostnom príhovore Slovákom v Bazilike sv. Petra povedal: ,,Slovensko je povolané ponúknuť Európe predovšetkým dar svojej viery v Krista a svojej oddanosti Panne Márii. A práve Presvätej Panne opätovne zverujem váš národ a zároveň udeľujem osobitné apoštolské požehnanie vám, tu prítomným a celému slovenskému národu.”

Národniari pripomínajú, že Ján Pavol II., narodený ako Poliak Karol Wojtyła, mal veľmi blízky vzťah k Slovensku. Miloval najmä Tatry, či už ich poľskú, alebo slovenskú časť. "Občania Slovenskej republiky by mali považovať za česť, že blahoslavený poľský pápež sa stal v októbri 2012 tiež patrónom slovenských horských záchranárov," uviedol predseda SNS Andrej Danko.

SNS ľutuje, že 8. výročie odchodu takej významnej osobnosti, s pozitívnym vzťahom k Slovensku, nebolo pripomenuté v Slovenskej republike s dostatočnou vážnosťou, akú by si táto osobnosť zaslúžila. Danko považuje za symbolické, že práve v čase výročia odchodu pápeža Jána Pavla II. bol zvolený po Benediktovi XVI. nový pápež František. "U oboch pápežov ich svojím spôsobom pre cirkev možno neobvyklé správanie sa však smerovalo a smeruje k obnoveniu dôvery veriacich v rímskokatolícku cirkev a k návratu k tradičným hodnotám," uzavrel predseda národniarov.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu