Nedeľa28. apríl 2024, meniny má Jarmila, zajtra Leo, Lea

SNS chce v regionálnych voľbách na poslancov kandidovať samostatne

Andrej Danko
Andrej Danko (Zdroj: SITA)

BRATISLAVA - Slovenská národná strana (SNS) bude v jesenných regionálnych voľbách vo všetkých samosprávnych krajoch kandidovať na poslancov samostatne pod svojou značkou bez koalícií.

"Pokiaľ ide o županov, vedieme v regiónoch rozhovory. Naozaj, čo kraj, to špecifický pohľad. V každom prípade, pre nás je métou prekonať výsledky v čase najväčšej slávy SNS vo vláde v rokoch 2006 - 2007, kedy sme mali len sedem poslancov a žiadneho župana, len koalične. Chceme dosiahnuť lepšie výsledky," uviedol predseda národniarov Andrej Danko.

SNS podľa neho aj pri kandidátoch na predsedov vyšších územných celkov uprednostní vlastných nominantov, ak nie, nebráni sa spolupráci so žiadnou štandardnou politickou stranou. Za absolútne neštandardnú stranu považujú národniari OĽaNO Igora Matoviča, SNS tiež nebude vyhľadávať spoluprácu s Mostom-Híd a SMK.

Mená kandidátov na županov zatiaľ Danko konkretizovať nechcel, aj pre prebiehajú rokovania. "Opačnou cestou išiel Smer-SD, ktorý predstavil svojich kandidátov na županov, čím sa podľa mňa dosť politicky fauloval, lebo teraz hľadá partnera na spoluprácu," poznamenal líder SNS. Jeho ambíciou je nasadiť čo najviac národniarskych nominantov na predsedov samosprávnych krajov.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu