Utorok23. apríl 2024, meniny má Vojtech, zajtra Juraj

Rezort školstva nakúpi výpočtovú techniku za vyše 13 miliónov eur

Ilustračné foto
Ilustračné foto (Zdroj: SITA)

BRATISLAVA - Rezort školstva nakúpi výpočtovú techniku a súvisiace služby pre svojich 17 priamo riadených organizácií za 12,6 milióna eur bez DPH. Časť zákazky, 8,7 milióna eur bude podľa ministerstva financovaná z eurofondov v rámci operačných programov Výskum a vývoj a Vzdelávanie a časť, takmer štyri milióny eur bez DPH pôjde zo štátneho rozpočtu.

"Obstarávanie súvisí s ukončením platnosti predchádzajúcej rámcovej dohody na nákup výpočtovej techniky na roky 2009 až 2013. Rezort školstva sa rozhodol zrealizovať obstarávanie pre svoje priamo riadené organizácie centrálne a to z dôvodu transparentnosti, optimalizácie nákladov ako aj očakávaného poskytnutia vyšších zliav pri obstarávaní väčšieho odberu," zdôvodnil hovorca ministra školstva Michal Kaliňák.

Zákazka zahŕňa nielen komplexnú dodávku a inštaláciu zariadení výpočtovej techniky, ale aj dodávku licenčného softvérového vybavenia. "Významnou súčasťou dodávky budú napríklad digitálne tabule pre školy, ktoré pomôžu skvalitniť vyučovací proces. Poskytovateľ sa zároveň zaväzuje zabezpečiť špecializované služby pre dodané informačno-komunikačné technológie," dodal hovorca.

Financovanie sa má realizovať v priebehu štyroch rokov od jej zadania. To znamená, že jednotlivé objemy finančných prostriedkov budú čerpané podľa potreby národných projektov štrukturálnych fondov EÚ a rezortu v danom časovom horizonte.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu