Piatok3. máj 2024, meniny má Galina, zajtra Florián

Šialený návrh? Paška chce dať hlasovať o tom, či poslanec SaS droguje!

Pavol Paška
Pavol Paška (Zdroj: SITA)

BRATISLAVA – Februárová schôdza o návrhu obžaloby prezidenta SR bola podľa predsedu parlamentu Pavla Pašku prerušená v rozpore s rokovacím poriadkom. Ako povedal Paška dnes na tlačovej besede, prerušenie nebolo v poriadku a podpredseda NR SR Ján Figeľ, ktorý schôdzu prerušil, prekročil svoje právomoci.

Podľa Pašku na základe všeobecného súhlasu sa môže doplniť alebo zmeniť to, čo je veľmi jasne formulované, čo sa pri prerušení schôdze nestalo. Pripomenul, že schôdza bola prerušená na procedurálny návrh, podľa ktorého sa má pokračovať v dôstojných podmienkach. Paška tiež upozornil, že neexistuje definícia časového úseku dôstojnosti, či sa má o tom rokovať o deň, alebo o rok.

Figeľ Pašku svojim konaním vo februári prerušením schôdze ľudsky sklamal. Nechce však na základe jeho konania pristúpiť k žiadnym zmenám procedúr v parlamente.

Odchod poslancov Smeru-SD z rokovacej sály vo februári je podľa Pašku normálny inštitút. Aj dnes poslanci Smeru-SD zo sály odídu. Predtým však procedurálnym návrhom navrhnú, aby sa v rokovaní pokračovalo aj po 19:00, a to až do skončenia schôdze o návrhu obžalovať prezidenta. Smer-SD tiež navrhne, aby sa o obžalobe hlasovalo tajne.

Paška zároveň pred novinármi nazval poslanca SaS Martina Poliačika neúnavným heroínovým propagandistom, ktorý po poslednom poslaneckom grémiu sršal vtipom a novinárom hovoril, ako Paška skrotol a zmenil názor a akí sú v Smere-SD amatéri, keď umožnili opozícii prerušiť všeobecným súhlasom schôdzu. „Ani som neskrotol, ani som nezmenil názor,“ konštatoval Paška.

Figeľ 14. februára prerušil schôdzu, o čo požiadala predsedníčka poslaneckého klubu SDKÚ-DS Lucia Žitňanská s tým, aby schôdza pokračovala v dôstojnejších podmienkach, keďže poslanci za vládny Smer-SD po vystúpení predsedu parlamentu Pavla Pašku opustili rokovaciu sálu. Plénum jej návrh odobrilo všeobecným súhlasom. Predsedajúci schôdze Ján Figeľ následne rokovanie prerušil s tým, že poslanci sa zídu 12. marca.

Poliačik vyzval Pašku a Fica, aby neklamali o jeho osobe

Poslanec za SaS Martin Poliačik vyzval predsedu parlamentu Pavla Pašku a premiéra Roberta Fica, aby prestali dnešným dňom klamať o jeho osobe. "Inak vás zažalujem za poškodzovanie dobrého mena. Ak s tým neprestanete okamžite, pôjde to na súd," povedal Paškovi Poliačik.

"Môžem dať hlasovať o tom, že ste s drogami vysporiadaný? Pravdepodobne nie," reagoval Paška.

Poliačik v ostatných dňoch viackrát čelil poznámkam od Pašku a Fica o jeho užívaní drog. Poliačik v jednom rozhovore v minulosti priznal, že v mladosti vyskúšal tvrdé drogy.

Paška dnes pred novinármi nazval Poliačika neúnavným heroínovým propagandistom, ktorý po poslednom poslaneckom grémiu sršal vtipom a novinárom hovoril, ako Paška skrotol a zmenil názor a akí sú v Smere-SD amatéri, keď umožnili opozícii prerušiť všeobecným súhlasom schôdzu. „Ani som neskrotol, ani som nezmenil názor,“ reagoval Paška.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu