Štvrtok2. máj 2024, meniny má Žigmund, zajtra Galina

Exminister Galko rozbieha biznis: Slovákov ide testovať na detektore lži!

Ľubomír Galko
Ľubomír Galko (Zdroj: Ľubomír Galko )

BRATISLAVA – Prostredie spravodajských služieb sa zrejme exministrovi obrany Ľubomírov Galkovi zapáčilo natoľko, že sa rozhodol podnikať v podobnej oblasti. Topkám sa podarilo zistiť, že politik, ktorý predtým pracoval v úplne inej oblasti, plánuje kúpiť detektor lži a na testovaní Slovákov zarábať. Ako predmet činnosti svoje nedávno vzniknutej firmy si to dal dokonca zapísať do obchodného registra.

V eseročke DWL Group, ktorá vznikla po voľbách v júni minulého roka figuruje okrem Galka jeho dcéra a asistentka. Sídlo má v rodinnom dome exministra v Stupave. Galko prezradil, že ide o rodinnú firmu, ktorá má veľké plány. Politik sa vraj inšpiruje vlastnými zážitkami zo života a preto verí, že bude v podnikaní úspešný.  „Spoločnosť DWL Group je teraz ešte len úplne na začiatku. Zamerali sme sa v tejto fáze na získavanie veľkých reklamných plôch a ich sprostredkovanie koncovým užívateľom. V budúcnosti uvažujeme aj s vytvorením značky pánskych košieľ, ktoré by sa vyrábali na Slovensku. Aj za tým je moja skúsenosť, lebo nosím k obleku košele od slovenského výrobcu a pre ich vysokú kvalitu som s nimi nadmieru spokojný,“ prezradil Galko.

Zaujímavejší je však plán testovať ľudí na detektore lži. Podľa obchodného registra má ísť o informatívne testovanie, meranie, analýzy a kontroly polygrafom. „Máme niekedy v budúcnosti vo výhľade aj nákup detektora lži a poskytovanie služieb súvisiacich s týmto zariadením. Sám som prešiel detektorom lži, lebo ma k tomu prinútili veľmi nepríjemné okolnosti, ktoré súviseli s ohováraním,“ uviedol s tým, že sám ho aj vyskúšal a bol spokojný s tým, že fungoval na 100 percent.

"Šírili sa totiž reči, že som  mal ako minister obrany zariadiť odpočúvanie niektorých významných členov strany SaS cez VOS. Najprv som chcel dať na pôvodcu týchto ohavností trestné oznámenie, ale nakoniec som sa rozhodol inak. Šiel som na detektor lži, aby som svoje meno očistil. Otázky, ako aj negatívny výsledok na detektore lži, som dal k dispozícii členom SaS. Táto osobná skúsenosť ma inšpirovala k tomu, že sme si do súpisu činností našej spoločnosti dali aj kontroly polygrafom.Ĺudia naozaj niekedy nemajú inú možnosť, ako obhájiť svoju česť takýmto spôsobom," dodal exminister.

Cenník zatiaľ firma zverejnený nemá. Zostáva len dúfať, že Galko bude testovať na detektore len ľudí, ktorí sa mu budú chcieť podrobiť dobrovoľne. Inak by to mohlo dopadnúť aj ako v známej komédii Svokor je lotor, v ktorej herec Robert De Niro násilím testoval nádejného zaťa. To by mu zrejme dcéra nemusela odpustiť, keďže mu pomohla svojou tvárou na predvolebných bilbordoch.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu