Sobota27. apríl 2024, meniny má Jaroslav, zajtra Jarmila

Sulík sa nebojí otvoriť si ústa: Smer zneužíva svoje mocenské postavenie!

Richard Sulík
Richard Sulík (Zdroj: SITA)

BRATISLAVA - Vládna strana Smer-SD zneužíva svoje mocenské postavenie a porušuje základné legislatívne pravidlá. Na dnešnej tlačovej besede predstaviteľov opozície na pôde parlamentu to vyhlásil predseda liberálov Richard Sulík, ktorému sa nepáči, že vládna strana sa snaží urýchlene schváliť novelu zákona o verejnom obstarávaní.

"Neexistuje žiadny dôvod na to, aby zákon o verejnom obstarávaní prešiel takouto formou znásilňovania skráteným legislatívnym konaním," uviedol Sulík. Zároveň sa na predstaviteľov Smeru-SD obrátil s otázkou, kto z pozadia Smeru má taký eminentný záujem na tom, aby bola legislatíva schválená skôr.

Predseda strany Most-Híd Béla Bugár nevidí žiadny dôvod na to, aby bola novela zákona prijatá takto urýchlene. "Keď si prečítate ústavu, alebo rokovací poriadok, jednoznačne nie sú splnené podmienky na to, aby takýto návrh mohol byť prerokovaný v skrátenom legislatívnom konaní," dodal Bugár. Preto podľa Bugárových slov Most-Híd návrh svojimi hlasmi nepodporí.

Podobný názor má aj predseda SDKÚ-DS Pavol Frešo. "Tento zákon je šitý najhorúcejšou ihlou, akú sme kedy videli." Myslí si tiež, že takouto formou prijatý zákon je plný chýb, ktoré bude nutné v budúcnosti odstraňovať. Predseda SDKÚ taktiež neverí, že príslušný minister, prípadne predseda parlamentu, sú vnútorne stotožnení s návrhom. "Skôr si myslím, že ide o tlak lobistických a finančných skupín. Preto by som chcel poprosiť pre budúcnosť stranu Smer, aby do materiálu vždy aj pripísala, pre ktorú finančnú skupinu a lobistov, je ktorý paragraf funkčný," uzavrel Frešo.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu